Liderul grupului parlamentar al PSD, Mircea Dusa, a anuntat, marti, ca a depus la presedintii Senatului si Camerei Deputatilor motiunea de cenzura intitulata "Codul Boc - salarii mici, somaj mare, firme falimentate", transmite Mediafax. Documentul, care a fost semnat de 210 parlamentari ai Uniunii Social-Liberale, va fi prezentat miercuri, incepand cu ora 9.30, in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, urmand ca pe 16 martie, de la ora 15.00, sa fie dezbatuta si votata. Marti, Guvernul si-a asumat raspunderea in fata Parlamentului asupra legii de modificare a Codului Muncii.

Dusa a precizat ca motiunea de cenzura este depusa ca urmare a angajarii raspunderii Guvernului pe Codul Muncii.

Social-democratul a adaugat ca, prin acest demers, este criticata procedura de angajare, dar si fondul modificarilor propuse. Politicianul PSD a spus ca proiectul de lege asupra caruia Guvernul si-a angajat raspunderea afecteaza grav interesele angajatilor si angajatori, dar si piata muncii, unde creeaza instabilitate.

Dusa a mai spus ca parlamentarii USL au depus saptamana trecuta, la Senat, un proiect de lege care contine modificari ale Codului Muncii agreate de patronate si sindicate.

Birourile Permanente reunite au decis, ulterior, ca motiunea de cenzura a opozitiei va fi prezentata miercuri, incepand cu ora 9.30, in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, urmand ca pe 16 martie, de la ora 15.00, sa fie dezbatuta si votata.

Conducerea Uniunii Social Liberale a adoptat, in sedinta de luni, decizia oficiala privind introducerea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Boc la momentul angajarii raspunderii pentru legea de modificare a Codului Muncii.

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a anuntat ca parlamentarii coalitiei se vor abtine de la votul motiunii de cenzura. El a sustinut ca demersul antiguvernamental al opozitiei va fi respins, intrucat "Uniunea Socialista nu are in acest moment forta politica sa impuna un alt Executiv".