Motiunea de cenzura pe care Opozitia intentioneaza sa o initieze impotriva Guvernului Boc dupa angajarea raspunderii asupra legii de modificare a Codului Muncii (programata maine) ar putea fi citita "si eventual dezbatuta" in plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului pe 16 martie, a anuntat luni vicepresedintele Senatului, social-democratul Ioan Chelaru, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, conducerea Senatului are informatii potrivit carora motiunea de cenzura va fi depusa marti, la ora 11.00: "Maine ( n.r. marti), la ora 10.00, in plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, primul ministru, Emil Boc, va angaja raspunderea Guvernului pe Codul Muncii. Probabil, in masura in care va fi posibil, va fi convocata o sedinta a Birourilor Permanente pentru a se stabili programul de dezbatere a motiunii de cenzura, care, din informatiile primite la Biroul Permanent al Senatului, se va depune maine la ora 11.00. Exista probabilitatea reala ca pe 16 martie, in sedinta reunita a plenului Parlamentului, sa se faca citirea motiunii si eventual dezbaterea acesteia".

Conducerea Uniunii Social-Liberale (PSD+PC_PNL) a adoptat, in sedinta de luni, decizia oficiala privind introducerea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Boc la momentul angajarii raspunderii pentru legea de modificare a Codului muncii.

Liderul social-democrat Victor Ponta a declarat luni ca USL avea obligatia de a incerca, prin motiunea de cenzura, sa opreasca adoptarea ''Codului Boc, un cod care va duce doar la trei rezultate - salarii mai mici, somaj mai mare si firme falimentate''.

Liderul social-democrat a adaugat ca parlamentarii PSD, Partidului National Liberal (PNL) si Partidului Conservator (PC) vor vota motiunea de cenzura, adaugand ca Opozitia se asteapta ca ''macar o parte dintre parlamentarii puterii sa aiba curaj si demnitate in acest al 12-lea ceas, sa se ridice din banci impotriva ordinelor de partid si sa-si faca datoria fata de cei care i-au trimis in Parlament si cei care ii vor judeca, cel mai tarziu anul viitor, la momentul alegerilor''.

Intrebat ce sanse de reusita crede ca va avea motiunea de cenzura, Ponta a afirmat ca actualul Guvern nu trebuie dat jos pentru ca asa vor cei de la PSD, PNL sau PC, ci pentru ca aceasta este dorinta a 90% dintre romani.