Biroul Permanent Judetean al PSD Olt a votat in unanimitate excluderea din partid a senatorului Ion Toma, vicepresedinte al formatiunii social-democrate, transmite Agerpres. Toma a declarat ca a aflat din mass-media despre intentia organizatiei de Olt de excludere a sa din partid.

Ion Toma, exclus din partidFoto: Agerpres

Decizia PSD Olt a fost anuntata de presedintele filialei, Paul Stanescu, care a mentionat ca hotararea va fi comunicata si forurilor de conducere centrale ale partidului.

Stanescu a afirmat ca organizatia PSD Slatina a decis joi, intr-o sedinta a Comitetului Executiv, suspendarea pe o perioada de un an din partid a senatorului Toma. Decizia PSD Slatina a fost validata in unanimitate de catre Biroul Permanent Judetean al PSD Olt, care s-a intrunit vineri. In plus, organizatia a decis, tot in unanimitate, si retragerea sprijinului politic pentru functia de vicepresedinte al PSD, ocupata de senatorul Ion Toma.

Stanescu a evitat sa spuna care sunt motivele sanctionarii vicepresedintelui PSD, afirmand doar ca "s-a facut o analiza si nu dorim sa facem publice chestiuni care tin de treburile interne ale partidului".

Agerpres precizeaza ca, avand in vedere ca senatorul Toma a fost ales prin vot, la Congresul partidului, vicepresedinte al PSD, doar Consiliul National al PSD poate hotari daca va fi sau nu exclus, iar deciziile organizatiei locale Slatina si a celei judetene Olt sunt numai niste propuneri sau recomandari, potrivit prevederilor statutare ale partidului.

Senatorul Ion Toma a declarat ca a aflat din mass-media despre intentia organizatiei de Olt de excludere a sa din partid, adaugand ca nu cunoaste motivul pentru care s-ar cere sanctionarea sa: "Nu stiu nimic despre acest subiect, am aflat din ziare si de la prieteni, care m-au sunat sa-mi spuna la randul lor ce au aflat din presa. N-am fost chemat la sedinta si nici n-am fost anuntat pe marginea acestui subiect de colegii de la PSD Olt".

Ion Toma a condus organizatia PSD Olt in perioada 2005-iulie 2010.