Ion Iliescu si-a aniversat joi ziua de nastere la Hotel Phoenicia, in prezenta a aproximativ 100 de membri PSD adusi de Marian Vanghelie, ocazie cu care si-a lansat si noua carte "Dupa 20 de ani". Dincolo de urarile si trandafirii rosii pe care i-a primit, presedintele de onoare al PSD a avut parte si de surprize: a primit o bicicleta si i-a cantat live Florin Vasilica si ansamblul Teleorman. Spre deosebire de alti ani, de la eveniment au lipsit liderii PSD Victor Ponta, Adrian Nastase, Liviu Dragnea, Viorel Hrebenciuc. In schimb, Iliescu a primit felicitari si urari din partea manelistilor Carmen Serban, Costin Marculescu si din partea fostei imagini a tineretului pesedist, Magda Bistriceanu.

Ion IliescuFoto: Hotnews

La implinirea celor 81 de ani, Iliescu l-a lasat pe Marian Vanghelie sa organizeze evenimentul. Vanghelie nu si-a dezmintit renumele de amfitrion nici de aceasta data si a combinat lansarea de carte a lui Ion Iliescu cu o masa calda servita membrilor organzatiei PSD Bucuresti.

Vanghelie si-a organizat oamenii, Iliescu fiind primit la intrarea in hotel de catre membrii organizatiei PSD Bucuresti cu trandafiri rosii si cadouri. Vanghelie a organizat si o surpriza pentru fostul presedinte al PSD, echipa emisiunii "Acces direct" de la Antena 2 fiind prezenti la eveniment.

Realizatorii emisiunii i-au oferit sarbatoritului o bicicleta, un tort cu fotografia sa si a sotiei sale Nina si un moment muzical, cantaretul de muzica populara Florin Vasilica si ansamblul Teleormanul cantand pentru acesta. In holul hotelului membrii PSD directionati de Marian Vanghelie s-au prins in hora.

Dupa momentul artistic Iliescu, insotit de SPP-isti, s-a retras intr-o sala pret de cateva minute. Jurnalistul Victor Ciutacu a venit sa-l felicite personal pe Ion Iliescu si a fost primit in sala in care s-a retras sarbatoritul.

Spre desosebire de alti ani, cand liderii si greii PSD faceau coada sa-l ureze de ziua sa, anul acesta de la eveniment au lipsit presedintele PSD Victor Ponta, Adrian Nastase, Liviu Dragnea, Viorel Hrebenciuc, Mircea Geoana si chiar Nicolae Vacaroiu.

Consilierul personal al lui Adrian Nastase a fost prezent la eveniment si a declarat presei ca seful sau e plecat din tara. "Au vorbit de dimineata la telefon", a precizat acesta.

La implinirea celor 81 de ani, Ion Iliescu a fost vizitat de social-democratii Serban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Aura Vasile, Corina Cretu, Rodica Nasar, Magda Bistriceanu, Octavian Stireanu, Catalin Micula, revolutionari si fosti colegi de-ai lui Ion Iliescu de la Apele Romane si vedete precum actrita Monica Davidescu si manelistii Carmen Serban si Costin Marculescu.

Introducerea pentru lansarea cartii "Dupa 20 de ani" a fost facuta de liderul organizatiei PSD Bucuresti: "Domnul presedinte Iliescu ne va prezenta succint ce a vrut sa spuna in aceasta carte. Il rog pe domnul presedinte sa ne spuna cateva cuvinte despre realitatea istorica dupa 20 de ani" a anuntat Vanghelie.

Liderul de onoare al PSD si-a prezentat cartea timp de o ora, perioada in care a trecut prin istoria lumii. Iliescu a anuntat in finalul discursului ca va lansa peste doua luni o noua carte, de aceasta data autobiografica. Finalul prezentarii a fost aplaudat de catre simpatizanti in picioare. La directivele organizatoarei Aura Vasile membrii PSD i-au cantat "Multi ani traiasca".

"Cred ca, dupa inca 20 de ani, domnul presedinte o sa ne prezinte urmatorii 20 care au trecut si cu urmatorii 20, urmatorii 40 de ani si sa putem sa spunem ca stanga in Romania a reusit si va reusi intr-adevar cu liderii pe care o sa-i incercam sa ii sustinem, sa poata sa schimbe anumite lucruri si sa avem oameni cu principii sanatoase, pentru ca problema societatii romanesti este ca nu exista lideri autentici si adevarati. Si trebuie sa vedem daca vom reusi, nu stiu, in urmatorii 10 ani, sa mai cream un brand ca Ion Iliescu in Romania, care sa creada in anumite principii, sa creada in anumite valori de stanga, sa aiba curajul sa spuna tuturor lucrurilor pe nume", a declarat la final primarul sectorului 5 al Capitalei.

In timp ce in sala de conferinte Ion Iliescu isi prezenta cartea, la mese invitatii asteptau nerabdatori sa vina mancarea. Chelnarii au avut ordin de la organizatori sa serveasca pe parcursul evenimentului apa, sucuri si fructe, urmand ca dupa lansarea cartii sa fie servita si mancarea.

Inaintea de servirea mesei, unul dintre participanti la eveniment a imbrancit si a adresat injurii unuia dintre jurnalistii HotNews.ro, care ulterior a depus o plangere la Politie impotriva acestuia.

Dupa discurs, presedintele de onoare al PSD a tinut o sesiune de autografe. In mod organizat membrii PSD si simpatizantii au stat la coada asteptand sa-l ureze pe sarbatorit. "Este confirmarea si aplicarea acestui secret a unei vieti echilibrate, in ciuda tensiunilor prin care am trecut. Am avut o viata tensionata, dar, daca stii sa-ti echilibrezi resursele de care dispui, cred ca poti sa treci prin viata, inclusiv in perioadele dificile. (...) Caut sa-mi respect somnul, de-a lungul vietii am avut foarte multe nopti albe, si asta se resimte, iar acum, la aceasta varsta, este nevoie sa-ti respecti somnul. Apoi, regimul alimentar si aici sotia este factorul deciziv, ea e foarte stricta si disciplinata, ea este in familia noastra spiritul german, eu sunt mai meridional ca mentalitate, caracter, dar ea e foarte riguroasa, foarte stricta, disciplinata, ordonata si spriritul critic foarte activ", a dezvaluit Iliescu secretul longevitatii sale.

Ion Iliescu a parasit petrecerea in jurul orei 20:00 declarand ca restul serii il va petrece alturi de sotia sa, Nina.

Cele cateva sute de invitati au ramas sa serveasca masa, incolonandu-se cu farfuriile si tacamurile in mana in fata bufetului aranjat de chelneri.