Partidul Verde a anuntat ca Mugur Mihaescu, membru al grupului de umor "Vacanta Mare", a fost ales duminica in functia de Presedinte Executiv al formatiunii. Verzii au anuntat si lansarea Manifestului "Ajunge! Se poate altfel!". Actorul va organiza joi o conferinta de presa, in care se vor oferii detalii despre manifestul formatiunii ecologiste.

Mugur MihaescuFoto: AGERPRES

Partidul Verde, care afirma ca este singurul partid din Romania membru al Verzilor Europeni, a precizat ca alegerea lui Mihaescu a avut loc duminica, cu unanimitate de voturi, in cadrul Consiliului National.

"Celebrul actor Mugur Mihaescu s-a alaturat echipei Partidului Verde, considerand alternativa verde ca fiind singura solutie pentru imbunatatirea vietii romanilor. Pentru Mugur Mihaescu verdele inseamna nu doar ecologie ci insasi refacerea societatii romanesti in ansamblul ei", precizeaza formatiunea.

Manifestul Partidului Verde, intitulat sugestiv "Ajunge! Se poate altfel!", va fi prezentat joi ziaristilor. "Mesajul acestui Manifest este credinta membrilor si simpatizantilor Partidului Verde ca romanii s-au saturat de clasa politica actuala, de politicienii puterii si ai opozitiei care de 20 de ani continua sa distruga Romania", precizeaza formatiunea.

Vicepresedinte al Partidului Verde a fost Ovidiu Iane, fostul candidat la alegerile prezidentiale din partea Partidului Ecologist Roman.

Echipa de conducere a Partidului Verde "se prezinta in fata romanilor cu un set de propuneri care sa conduca urgent la imbunatatirea nivelului de trai al oamenilor, la cresterea numarului locurilor de munca, la combaterea excluziunii sociale si la asigurarea unui climat civic de responsabilitate fata de mediu. Solutiile verzilor din Romania sunt inspirate din programul macroeconomic al verzilor europeni (Green New Deal), iar documentul care sta la baza programului de guvernare al Partidului Verde poarta numele "Acordul Verde pentru Romania".