Liderii USL si UDMR din judetul Bihor au semnat, joi dupa-amiaza, un protocol de colaborare pentru perioada 2011-2016, in scopul constituirii unei coalitii politice avand ca obiective principale buna guvernare si asigurarea prosperitatii cetatenilor, informeaza Agerpres.

Protocolul a fost semnat de catre presedintii PSD Bihor - Ioan Mang, PNL Bihor - Cornel Popa, PC - Traian Bodea si UDMR - Alexandru Kiss.

Senatorul Ioan Mang a subliniat ca este prima organizatie UDMR din tara care a avut ''curajul si intelepciunea'' sa semneze un protocol cu USL, coalitie de partide aflata in opozitie. ''Sunt convins ca ceea ce am facut noi astazi reprezinta pentru cetatenii acestei tari speranta zilei de maine. Nu este un gest facut doar pentru judetul Bihor, este un gest facut pentru intreaga natiune si dorim ca gestul nostru sa fie urmat si de ceilalti", a spus senatorul Mang.

Presedintele organizatiei judetene a UDMR, Kiss Alexandru a precizat ca Uniunea a colaborat foarte bine si 'foarte sincer' cu PNL, de mai multi ani, si mai ales cu liderii liberali cu care a avut o relatie benefica, relatie concretizata prin fonduri alocate judetului.

Chiar daca pe plan national, a mentionat Kiss Alexandru, liderii UDMR s-ar putea sa nu agreeze aceasta formula, el a precizat ca este o decizie a conducerii UDMR Bihor si a semnat "cu sufletul impacat" pentru aceasta coalitie, pentru ca ''in UDMR organizatiile judetene sunt intr-un fel independente si pot sa incheie alte tipuri de negocieri si coalitii decat cele pe tara''.

"Daca conducerea UDMR doreste o alta coalitie, ar fi sigur, pentru noi, bihorenii, o sinucidere sa facem altceva. Fiecare judet este independent, sper insa ca acest gest va fi urmat de alte judete si pana la urma si de tot UDMR. Eu cred in acest lucru", a spus Kiss Alexandru.