Consilierul prezidential Peter Eckstein-Kovacs, candidat la presedintia UDMR, a declarat, joi, ca participarea Uniunii la guvernare nu depinde de calitatea de tehnocrat sau de membru politic al unui eventual nou premier.

"Nici aici nu m-as crampona de o astfel de idee, asa cum am vazut la dl. Kelemen, pentru ca participarea UDMR la guvernare nu tine de calitatea de tehnocrat sau de membru al partidului principal din coalitie al unui eventual nou premier, dupa cum mi s-ar parea normal", a declarat candidatul Eckstein, citat de Agerpres.

De altfel, participarea la guvernare, a precizat el, nu trebuie sa fie un scop in sine, deoarece intrarea in Parlament este mult mai importanta decat accederea la putere. Din acest motiv, el s-a declarat cel mai potrivit candidat pentru sefia UDMR, ''capabil sa realizeze acest obiectiv in alegerile din 2012''.

Potrivit lui Eckstein-Kovacs, Uniunea nu trebuie sa tina mortis la o anumita relatie de colaborare cu un partid de centru dreapta, PDL, deoarece UDMR este "un partid curcubeu", unde oamenii nu au aceleasi afinitati de centru dreapta.

In cursa pentru sefia UDMR s-au inscris trei candidati, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, deputatul Olosz Gergely si consilierul prezidential Eckstein Kovacs Peter.