Pentru tot romanul si pentru tot pesedistul cred ca este mai bine sa-i excludem pe Basescu si pe Boc de la guvernare decat pe Geoana din partid, a declarat, marti, pe blogul personal, presedintele Senatului, Mircea Geoana, in replica la afirmatiile liderului PSD, Victor Ponta, potrivit carora, fostul presedinte social-democrat nu ar mai face parte din partid.

"Dupa experientele din 2009 si din 2010, pot sa spun astazi cu tot glasul ca sunt mai pesedist ca oricand! De cateva luni, niste 'oameni de bine' nu mai pot trai de grija mea: ma plimba pe surse de la un partid la altul, ma dau exclus sau suspendat de fiecare data cand mi se rosteste numele, doar-doar mi-o veni gandul cel rau si ii voi scuti cu prezenta mea politica. Intr-o masura ii pot intelege: cand te dedulcesti la intriga politica de salon, ea ajunge sa iti placa mai tare decat contactul brutal cu electoratul care, din pacate, se incapataneaza sa ceara programe serioase si nu se entuziasmeaza cu monologuri la televizor", a afirmat Geoana pe blog, citeaza Agerpres.

Liderul Senatului a adaugat ca independenta sa, "de care se cam face bascalie pe la colturi", este independenta opiniei si a cuvantului data de experienta celor cinci ani la conducerea PSD.

"Pesedistul din tara nu are nevoie sa vada cum, intre doua declaratii pentru presa pe scari, presedintele partidului isi face timp sa-l excluda din gura pe fostul presedinte al formatiunii. (...) Cum eu ofer toata puterea mea de munca in PSD, imi permit sa cer un singur lucru de la cei care il pastoresc astazi: mai multa maturitate, mai putina incrancenare pentru propria functie si mai mult respect pentru istoria partidului, pentru munca celor care au facut din PSD ecuatorul politicii romanesti", a subliniat Mircea Geoana.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca presedintele Senatului, Mircea Geoana, nu mai face parte din partid si ca este "un om liber si independent".

Intrebat daca Geoana mai face parte din PSD, Ponta a raspuns: "Nu. (...) E un om independent, repet. Si ii respect independenta", a spus liderul PSD, care nu a dorit sa dea detalii suplimentare in acest sens.