Lideri, membri si simpatizanti ai PSD au iesit in strada, luni dupa-amiaza, in mai multe orase ale tarii, pentru a protesta fata de arestarea presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, acuzat de fapte de coruptie. Protestatarii au pichetat sediile PDL din tara, au purtat pancarte si au scandat lozinci impotriva Guvernului si a presedintelui Traian Basescu.

Cel mai amplu protest a fost cel din Pitesti, la care au participat cateva sute de persoane, dar si liderii PSD de la centru: Victor Ponta, Adrian Nastase, Ecaterina Andronescu sau Marian Vanghelie.

Citeste aici declaratiile liderilor PSD la mitingul de la Pitesti.

Si la Timisoara, aproximativ 150 de persoane, membri si simpatizanti ai PSD, au pichetat sediul PDL Timis, in semn de solidaritate cu presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, potrivit Mediafax.

Protestatarii au pancarte pe care scria "Justitie corecta", "Stop abuzurilor portocalii", "Stop amestecului PDL in justitie" si "Aparam statul de drept" si au scandat "Jos Basescu" si "Jos Guvernul".

La Targoviste, aproape 200 de membri si simpatizanti PSD au pichetat, luni dupa-amiaza, sediul PDL Targoviste, o actiune similara avand loc si la Ploiesti, unde aproximativ 30 de social-democrati s-au strans in fata sediului formatiunii democrat-liberale din centrul municipiului.

La Targoviste, manifestantii au spus ca protestul este un semnal de alarma fata de masura arestarii preventive a presedintelui Consiliului Judetean Arges, dar si fata de politica Guvernului. Protestatarii au scandat lozinci impotriva presedintelui Traian Basescu si a liderilor PDL, insa au fost nevoiti sa plece dupa aproximativ 30 de minute, intrucat mitingul nu era autorizat.

Si la Ploiesti, in jur de 30 de membri PSD s-au adunat in jurul orei 15.00, in parcarea situata in fata sediului PDL din municipiu. Secretarul executiv al PSD Ploiesti, Rares Enescu, a declarat ca numarul celor care ar fi dorit sa participe la aceasta manifestare este mult mai mare decat al celor prezenti, precizand insa ca oamenii nu au putut veni la miting din cauza ca sunt la serviciu.

La Oradea, aproximativ 200 de protestatari s-au adunat in Parcul Traian, ei lansand un apel

catre reprezentatii PDL, in special la tineri, strigand: "Nu incercati sa aduceti tara unde a fost inainte de '89". In timpul pichetarii, care a durat mai putin de o jumatate de ora, participantii au stat in grupuri de cate opt, timp de cate un minut, in fata sediului PDL.

In acest timp, o pensionara din Oradea a intrat in sediul PDL Bihor, revoltata de manifestarile din fata cladirii, acuzandu-i pe protestatari ca manipuleaza: "Oradea este manipulata de PSD. Am plecat de la bucatarie numai ca sa vad daca si Oradea este distrusa, este manipulata de PSD", a spus femeia.

La Targu Mures, peste 40 de membri ai PSD s-au adunat, in jurul orei 15.00, in fata sediului PDL din Targu Mures, unde era afisat un banner cu mesajul "Decat sa pichetati, mai bine sa sprijiniti justitia". PSD-istii au venit cu cate o garoafa alba, punand la finalul protestului florile in fata sediului PDL.

Protestul a durat aproximativ o jumatate de ora, fara a fi inregistrate incidente, insa nu a fost autorizat.

La Sibiu, in jur de 50 de persoane, membri ai organizatiei municipale a PSD, au pichetat, luni dupa-amiaza, timp de un sfert de ora.

Protestatarii au fluierat si au scandat lozinci impotriva Guvernului si a presedintelui Traian Basescu, precum "Basescu nu uita, Romania nu-i a ta", "Tovarase Ceausescu, fa-i chemare lui Basescu", "Jos dictatorul" si "Hotii".

In sediul PDL Sibiu se aflau doar cateva persoane, dar nimeni din conducerea organizatiei.

De asemenea, protestatarii au purtat pancarte pe care se putea citi: "Protestam impotriva abuzurilor PDL din justitie" si "In Romania justitia nu e oarba... e chioara".

"Am iesit in strada in vederea apararii prezumtiei de nevinovatie in justitie si protestam fata de amestecul abuziv al celor care sunt la putere in justitie", a declarat presedintele organizatiei municipale a PSD Sibiu, Gheorghe Suditu. El a precizat ca protestele vor continua si in perioada urmatoare, fara a preciza un program al acestora sau forma pe care o vor lua.

La Brasov, aproape 40 de membri ai PSD, carora li s-au alaturat si zece reprezentanti ai PNL, au protestat in fata sediului PDL, strigand sloganuri impotriva presedintelui Traian Basescu si a "politiei politice".

Protestatarii s-au adunat in fata sediului PDL Brasov, de pe strada Lunga, in jurul orei 15.00. Ei au venit cu o pancarta pe care scria "Jos politia politica a PDL" si au strigat sloganuri impotriva presedintelui Traian Basescu si a primarului Brasovului, George Scripcaru, precum "S-a umplut paharul/Jos cu marinarul", "Hotii, hotii" sau "Jos cu dictatura". Protestul PSD Brasov nu a fost autorizat.

In jurul orei 15.20, Nicolae Vlad Popa si Dragos David, vicepresedinti al PDL Brasov, au iesit din sediu cu un termos cu ceai fierbinte si i-au invitat inauntru pe rivalii politici pentru a avea o discutie: "Sunteti manipulati. Ceea ce faceti este o incercare de presiune asupra justitiei. Sunteti suparati acum, dar veti vedea ce pata vor reprezenta aceste presiuni asupra imaginii Romaniei", le-a spus Nicolae Vlad Popa protestatarilor.

Protestatarii au refuzat insa invitatia democrat-liberalilor, iar in jurul orei 15.25 au plecat din fata sediului PDL.

Si la Bistrita, circa o suta de membri PSD din judetul Bistrita-Nasaud au pichetat, timp de 45 de minute, sediul PDL, printre acestia fiind numerosi primari si fosti sefi de institutii descentralizate.

Social-democratii s-au adunat in fata sediului PDL din centrul Bistritei, au stat si au discutat, insa nu au afisat niciun fel de pancarte si nici nu au strigat lozinci.

Consilierul judetean Daniel Suciu a declarat ca nu s-a apelat la nicio alta forma de protest fiindca s-a dorit ca nemultumirile sa fie exprimate decent.

La Iasi, in jur de 50 de pensionari s-au adunat luni in fata sediului Partidului Democrat-Liberal. Participantii au purtat pancarte cu "Nicolescu = dosar politic" sau "Dreptate pentru toti", iar evenimentul a fost lipsit de incidente.

Presedintele Consiliului Judetean Arges este acuzat ca a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unitati de invatamant, in baza unor acte false potrivit carora acestea ar fi fost afectate de inundatiile din 2005 si a atribuit contractul de reabilitare unei firme a familiei.