Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a anuntat, luni, care sunt prioritatile democrat-liberalilor in sesiunea parlamentara care incepe maine: revizuirea Constitutiei (reducerea numarului de parlamentari), legislatia muncii, modificarea ordonantei 63 (legea raspunderii fiscale pentru autoritatile locale), modificarea Codului fiscal si reforma sanatatii. Potrivit lui Flutur, Conventia Nationala a PDL, in care va fi aleasa noua conducere a partidului, se va desfasura in data de 14 mai.

Alte prioritati ale PDL sunt legislatia in domeniul imbunatatirii si accelerarii absorbtiei fondurilor europene, programele de investitii - drumuri judetene si canalizare, reforma companiilor de stat - eficientizarea acestora, legea minoritatilor si acte de gestiune curenta a Guvernului - acte normative ce trebuie aprobate de Parlament.

Flutur a anuntat, citat de Mediafax, ca in 14 mai va avea loc Conventia Nationala a PDL, in care va fi aleasa noua conducere a partidului.

Gheorghe Flutur a anuntat ca BPN al PDL a decis sa propuna convocarea Consiliului National de Coordonare al partidului pe 19 februarie, la Palatul Parlamentului, iar a Conventiei Nationale pe 14 mai, urmand ca pe 15 mai sa aiba loc o noua sedinta a Consiliului National de Coordonare.

La Conventia Nationala ce se va desfasura la Palatul Parlamentului vor participa 1.350 de delegati.