Cererea liderului PSD, Victor Ponta, de pichetare a sediilor PDL in ziua judecarii recursului in cazul sefului Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, arestat preventiv, este una "tipic Ponta, tipic procuror nereusit", a declarat sambata la Calarasi secretarul general al PDL, Vasile Blaga, citat de Mediafax.

"Este incorect din toate punctele de vedere. Pozitia domnului Ponta este incorecta si as atrage atentia ca noi niciodata nu am procedat intr-un mod similar, nici cand pur si simplu erau actiuni de genul 'destructurati Partidul Democrat'" intre 2000 si 2004, daca mai tineti minte. Deci nu am facut lucrul asta. Mai mult, niciodata cand a fost cazul unui coleg de-al nostru din partid noi nu am protestat in ceea ce priveste o decizie a justitiei, chiar daca si eu personal consider ca starea normala de a-l judeca pe un inculpat este cea de libertate, dar repet, nu ne-am pronuntat niciodata", a declarat Blaga.

Acesta a spus ca, in ciuda faptului ca au existat si in PDL destule cazuri de colegi care au probleme cu justitia, unii chiar condamnati, niciodata reprezentantii PDL nu au intervenit.

"Ne-a durut si inca ne doare situatia fiecaruia dintre colegii mei ajunsi intr-o astfel de situatie, niciodata nu am intervenit. Este tipic Ponta, tipic procuror nereusit", a spus Blaga.

Secretarul general al PDL a participat, sambata, la Calarasi, la lucrarile Consiliului de coordonare al PDL Calarasi, unde au fost alesi presedintele filialei, vicepresedintii, secretarul general, secretarul general adjunct si secretarul executiv.

Deputatul Stelian Fuia a fost ales presedinte al organizatiei judetene Calarasi a Partidului Democrat Liberal, din cele 252 de voturi valabil exprimate, el obtinand 155 de voturi, iar contracandidatul sau, Marian Dinulescu, 97.