Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vrea sa pregateasca, in urmatoarele doua - trei luni, organizarea la nivelul Bucurestiului a referendumului vizand desfiintarea primariilor de sectoare. "Da, sigur ca da, probabil ca in doua sau trei luni, pentru ca trebuie pregatit, bai fratilor, vom tine un referendum. Cand e cald afara...", a declarat, sambata, Sorin Oprescu, intrebat daca ar fi de acord cu organizarea unui astfel de referendum.

El a aratat ca prin intermediul unui astfel de scrutin bucurestenii ar urma sa fie consultati si in chestiuni de dezvoltare urbanistica.

"Studiem posibilitatea ca, pe langa chestiunea asta (desfiintarea primariilor - n.r.), sa mai punem si cateva intrebari bucurestenilor, sa ii consultam pentru o serie intreaga de lucruri cu privire la dezvoltarea urbanistica", a precizat primarul general al Capitalei.

Edilul sef al Capitalei a opinat ca si Consiliul General al Municipiului Bucuresti va fi de acord cu organizarea referendumului. "Nu vad de ce Consiliul General nu ar fi de acord cu treaba asta. Adica ce nu am voie sa consult bucurestenii?", a mai spus Oprescu, citat de Agerpres.

Presedintele organizatiei PDL Bucuresti, Elena Udrea, a anuntat, vineri, ca proiectul democrat-liberal al Legii Capitalei va fi finalizat saptamana viitoare, ea precizand ca, in acest moment, exista atat varianta alegerii primarilor de sector din randul consilierilor generali, cat si cea a impartirii orasului in 20 de sectoare, gestionate de primarul general si de Consiliul General.

La inceputul acestei saptamani, presedintele organizatiei PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, primar al sectorului 1, i-a solicitat edilului sef al Capitalei, Sorin Oprescu, sa initieze un referendum local cu privire la desfiintarea primariilor de sector.