Alianta PSD cu Alianta de Centru-dreapta (PNL+PC) trebuie incheiata cel tarziu pana la data de 1 martie, pentru ca, in caz contrar, aceasta risca sa nu se mai realizeze, a afirmat, vineri, liderul social-democrat Victor Ponta, citat de Agerpres: "Boala lunga, moarte sigura. Pana la 1 martie ne hotaram: ori facem alianta, ori nu o mai facem. Daca o tinem mult prea mult, dupa aceea domnul Antonescu o sa fie intrebat mereu de ce a zis Ponta si eu o sa fiu mereu intrebat de ce a zis domnul Antonescu. Asa ca pana la 1 martie cred ca e un termen absolut necesar", spune liderul PSD.

El a precizat, insa, ca decizia finala in legatura cu aceasta alianta va fi luata in forurile statutare ale PSD: "Pentru mine, fiecare organizatie este importanta. Nu vreau sa facem niciun fel de gest politic care pana la urma sa dezavantajeze o organizatie judeteana. In acelasi timp, insa, nici nu o sa sacrificam un proiect national doar pentru o problema locala sau personala".

In ceea ce priveste viitoarele liste de candidati ale aliantei PSD - ACD, Victor Ponta spune ca acestea vor fi decise de optiunea electoratului, chiar daca, in alianta, PSD si PNL sunt considerate parti egale.

"Concurenta nu este intre PSD si PNL, concurenta este intre opozitie, care inseamna PSD-PNL, si cei care sunt acum la putere, motiv pentru care categoric suntem doua parti egale si asa am fost de la inceputul discutiilor. Nu vorbim aici de procente sau de vot, asta oamenii vor decide, la vot, dar avem interesul comun de a prezenta cei mai buni candidati, care sa fie alesi de oameni. In rest, in tot ceea ce tine de desemnare, suntem de acord si nu trebuie sa ne oprim de orgolii sau de sentimente de 'noi suntem mai mari, ei sunt mai mici, ei stau mai bine, noi stam mai prost'. Sunt absolut de acord si am fost de acord ca suntem doua parti egale, ca principiul acestei egalitati este un principiu corect si ca, dincolo de asta, vom desemna impreuna candidatii pe care oamenii vor sa ii voteze. Nu este suficient ca un candidat sa fie dorit de mine sau de Crin Antonescu, trebuie sa fie dorit si votat de oameni", a mai spus Victor Ponta.

Liderul PSD a sustinut ca, daca PSD si ACD vor reusi sa formeze viitoarea guvernare, Executivul va fi format pe principii paritare, insa la alegerile locale candidatii vor fi desemnati prin sondaje.

Victor Ponta a participat vineri, la Bistrita, la o intalnire cu reprezentantii filialelor din Transilvania ale PSD, ocazie cu care presedintii acestor organizatii s-au declarat de acord, in principiu, cu viitoarea alianta dintre PSD, PNL si PC.