Proiectul democrat-liberal al legii Capitalei va fi finalizat saptamana viitoare, a anuntat vineri, presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, care a precizat ca, in acest moment, exista atat varianta alegerii primarilor de sector din randul consilierilor generali, cat si cea a impartirii orasului in 20 de sectoare, gestionate de primarul general si de Consiliul General.

"Avem doua variante de lucru. Intr-una primarii de sector sunt alesi din randul consilierilor generali care, la randul lor, vor fi alesi uninominal, astfel incat fiecare bucurestean sa stie cine este consilierul general care-l reprezinta", a explicat Udrea, care a precizat ca proiectul PDL al legii Capitalei va intra saptamana viitoare in dezbatere publica, relateaza Agerpres.

A doua varianta, despre care Udrea a spus ca are o si mai mare sustinere in randul societatii civile, vizeaza impartirea Capitalei in tot atatea sectoare cate colegii uninominale vor exista, in urma modificarii legii electorale si a reducerii numarului de parlamentari.

"Probabil peste 20 de sectoare. In aceasta situatie, nu vor mai fi primari sau viceprimari de sector, va fi un primar general cu un consiliu general, urmand ca la nivelul colegiilor sa fie anumite competente de punere in practica a programelor la nivelul Capitalei generate de catre primarie", a spus Udrea.

Ea a sustinut ca a doua varianta ar fi apartinut Aliantei DA inca din 2004 si a acuzat PNL ca, dupa ce a castigat, la acea data, trei primarii de sector, nu a mai fost interesat sa reorganizeze Capitala in mod unitar.

Potrivit acesteia, deputatii si senatorii PNL de Bucuresti care au semnat un protest impotriva PDL si a legii Capitalei sunt alesi de pe locurile 2 sau 3, iar, daca liberalii 'nu ar fi manarit legea electorala impreuna cu domnul Hrebenciuc, probabil nici nu ar fi fost parlamentari'.

"Pot sa asigur PNL ca nu vom proceda asa cum au procedat ei cu Legea electorala. Daca colegiile ar fi fost impartite corect si daca s-ar fi mers pe principiul ca acela care castiga merge in Parlament, probabil ca nu am fi avut PNL in Parlament astazi", a completat Udrea.