Presedintele Traian Basescu l-a primit, vineri, pe Joseph Daul, presedintele grupului Partidului Popularilor Europeni din PE, caruia i-a spus ca "fara voia noastra, suntem intr-o tensiune publica si in mod cert noi nu ne-o dorim, dar nici nu putem sa stam sa se pravaleasca furtuna pe noi", potrivit Mediafax.

"Ne bucura vizita dumneavoastra si a vicepresedintelui grupului PPE (Jaime Mayor Oreja - n.red.) la Bucuresti, mai ales ca se pare ca, fara voia noastra, suntem intr-o tensiune publica si in mod cert noi nu ne-o dorim, dar nici nu putem sa stam sa se pravaleasca furtuna pe noi", a spus Traian Basescu la inceputul intalnirii.

El a adaugat ca, "in mod cert", Romania trebuie sa isi apere interesele si, "chiar daca nu sunt interese foarte mari", o minima demnitate trebuie sa si-o apere."Ne pare rau ca s-au tensionat lucrurile public", a mai spus Basescu.

La randul sau, Joseph Daul, presedintele grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, a afirmat ca a venit la Bucuresti pentru a discuta despre Europa, dar si pentru a pregati urmatorul buget al UE, cel de dupa 2013.

"Imi vizitez prietenii, iar atunci cand iti vizitezi prietenii trebuie sa vorbesti si despre lucrurile care te supara si despre lucrurile care trebuie sa mearga inainte", a adaugat Joseph Daul.