Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca va candida pentru un nou mandat doar daca sta foarte bine in sondaje, adica daca are peste 60%, iar in caz contrar eventuala alianta PSD-PNL-PC ar trebui sa-l sustina pe Nicolae Nemirschi. Radu Mazare a apreciat ca incheierea unei aliante PSD-PNL-PC este o idee buna, spunand ca este de acord cu orice intelegere politica ce ar putea duce la inlaturarea de la putere a lui Traian Basescu, potrivit Mediafax.

"Imi convine orice ne ajuta sa scapam de Basescu si de madam Udrea. Sunt de acord cu alianta, speranta moare ultima", a afirmat Radu Mazare.

El a mai spus ca aproba si ideea unei candidaturi unice din partea Aliantei PSD-PNL-PC atat la Presedintia Romaniei, cat si la primarii.

Totusi, Mazare a precizat ca nu stie deocamdata daca va candida la un nou mandat pentru Primaria municipiului Constanta. "Daca stau bine in sondaje, bine spre foarte bine, candidez, daca nu, nu. Bine spre foarte bine inseamna 60 la suta", a explicat Mazare.

El a mentionat ca, in cazul in care nu va mai candida, Alianta PSD-PNL-PC ar trebui sa-l sustina la Primaria Constanta pe fostul ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi, care a fost viceprimar al Constantei in perioada 2004-2008. "Daca se face alianta si este cu un singur candidat, in cazul in care eu nu mai candidez, sa-l sustina pe Nemirschi", a mentionat Mazare.

Radu Mazare se afla la cel de-al treilea mandat de primar al Constantei, el fiind ales pentru prima data in anul 2000.