Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, i-a transmis, marti, o scrisoare deschisa sefului statului, in care sustine ca, desi isi asuma identitatea de dreapta, Traian Basescu nu a promovat astfel de masuri si ca, de fapt, nu este nici de stanga, nici de centru, ci "pur si simplu, incompetent".

Voiculescu mentioneaza ca, potrivit inregistrarilor oficiale de la Registrul Comertului, exista un semnificativ dezechilibru intre ponderea cifrei de afaceri detinute de investitorii straini in economia nationala - 42,9% si procentul angajatilor romani ai acestor investitori - 22,5%, iar, in contrast, IMM-urile romanesti, care reprezinta peste 90% din totalul agentilor economici inregistrati la Registrul Comertului, au o cifra de afaceri de aproximativ 22% din intreaga economie, dar angajeaza peste 65% din forta de munca activa, relateaza Mediafax.

Dan Voiculescu precizeaza ca rezultatul este evident: in timp ce capitalul strain ocupa pozitii extrem de solide in domenii de importanta strategica, precum industria extractiva si furnizarea de energie si utilitati, si rezista la presiunile crizei, agentii economici mici si mijlocii cu capital integral romanesc, care angajeaza cea mai mare parte a fortei de munca autohtone, sunt extrem de vulnerabili la efectele crizei.

El sustine ca, in cei peste 6 ani de mandat, Traian Basescu nu a realizat niciun beneficiu concret pentru capitalul autohton.

"Din contra, ati contribuit la falimentarea, intr-un singur an, prin impozitul forfetar, a peste 100.000 de IMM-uri romanesti. Cumplita lovitura pentru economia nationala, care insa nu i-a impresionat pe vehemetii "protectori ai dreptei", inregimentati de puterea portocalie. Domnule Basescu, dumneavoastra nu sunteti de dreapta! Va lipseste chiar si dreapta masura. Dreapta nu inseamna sa reduci salarii, sa desfiintezi locuri de munca si sa falimentezi agentii economici autohtoni. De altfel, nu sunteti nici de stanga si nici de centru. Dumneavoastra sunteti, pur si simplu, incompetent", adauga Dan Voiculescu.

El mai scrie ca, daca evaluarea sa nu este corecta, Traian Basescu sa numeasca zece masuri de stimulare a capitalului romanesc pe care le-a promovat si aplicat in cei peste 6 ani de mandat prezidential.

"Daca nu aveti 10, numiti 5!", incheie Voiculescu.