Discutie online

Sebastian Lazaroiu: Mircea Badea e un clovn trist

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 17 ianuarie 2011, 10:52 Actualitate | Politic


Sebastian Lazaroiu
Foto: HotNews.ro
Alianta PNL-PC, perspectivele semnarii unei aliante la tribunal cu PSD si impactul unificarii opozitiei asupra majoritatii parlamentare, cat de probabila este o noua tentativa de suspendare a presedintelui in 2011 - au fost cateva din temele discutiei online cu Sebastian Lazaroiu.

Cele mai bune intrebari vor fi preluate in emisiunea Discutia de Luni, difuzata de HotNews.ro si RFI incepand cu ora 19.10 si realizata de Dan Tapalaga.
Nota redactiei:
 • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
 • Va rugam sa nu adresati mai mult de doua intrebari pentru a da posibilitatea invitatatilor sa raspunda la cat mai multe probleme ridicate de cititori. Postarile lungi sau care contin mai mult de doua intrebari nu vor fi validate. Cele mai bune intrebari vor fi preluate in emisiunea Discutia de Luni, difuzata de HotNews.ro si RFI incepand cu orele 19.00 si realizata de Dan Tapalaga.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


Comentarii alese de moderator

 • Endurance (Luni, 17 ianuarie 2011, 11:31)
  Stefan RADOVEANU [anonim]

  " L'amour n'est pas une simple possession. S'aimer, c'est surtout se soutenir l'un l'autre dans l'épreuve, s'endurer dans les imperfections communes, se sacrifier ; c'est savoir grandir ensemble."

  Extrait de L'homme tombé
  Harry Bernard

  65 % Traian BASESCU a invins sistemul ticalos.
  Cei 35 % pot fi definiti in sinceritatea continuarii actului de guvernare.

  Intrebare :

  Credeti ca va exista in continuare sinceritatea de guvernare ?

  merci

  Cordialement
  Stefan RADOVEANU
  GENEVE

 • ce ma fac? (Luni, 17 ianuarie 2011, 11:47)
  nadia [anonim]

  Domnule Lazaroiu,
  Chiar ma intereseaza raspunsul dv. pentru ca va apreciez.
  1. Ce pot sa fac daca totusi doresc sa-mi exercit dreptul de vot dar nu mai vreau sa vad (votez) nici una din figurile politice cunoscute. Au demonstrat destul de ce sunt in stare.
  2. Nu credeti ca si altii ca mine doresc acelasi lucru? Rotirea asta a lor unii cu altii apoi iar unii ne cam duce la exasperare. Credeti ca romanii se pot supara destul de tare ca nu mai pot scapa de figurile politice acutuale astfel incat sa doreasca sa schimbe mai brutal "democratia" asta originala a lor cu o alta a "maselor"?

 • ISARESCU (Luni, 17 ianuarie 2011, 11:48)
  VIRGIL [anonim]

  Buna ziua,
  As dori sa imi spuneti,din puctul Dv de vedere ,daca este posibil urmatorul scenariu:
  Sustinerea din partea PDL a unei eventuale candidaturi a Dl. Mugur Isarescu la functia de presedinte astfel incat acesta din urma sa aduca cateva procente PDL-ului la alegerile parlamentare.


  multumesc

 • intrebare (Luni, 17 ianuarie 2011, 11:54)
  8minus3egal1 [utilizator]

  Buna ziua,

  Unde e "Alba ca Zapada"?

  Multumesc.

 • Legea electorala (Luni, 17 ianuarie 2011, 11:55)
  aura [anonim]

  1. Ce varianta a sistemului de vot are in vedere PDL?
  2. O schimbare a legii electorale intr-un sens sau altul poate pune in dificultate relatia dintre PSD si ACD?

 • _ (Luni, 17 ianuarie 2011, 12:10)
  v [anonim]

  Buna ziua dle Lazaroiu.
  Sunt curios de ce dl Basescu vrea sa valideze referendumul acum? Nu e prea devreme? Ar fi un atu pe care l-ar putea folosi mai aproape de alegeri, peste vreun an.

 • Fisa postului (Luni, 17 ianuarie 2011, 12:15)
  Walter [anonim]

  Stimate domnule Lazaroiu,

  cu respect va adresez urmatoarea intrebare:

  Nu credeti ca este inoportuna si ne-la-locului-lui ca Dvs., in calitate de consilier prezidential, sa faceti aprecieri personale la subiecte ce ar putea depasi sfera Dvs. de activitate? Folosirea unor sintagme si expresii, totusi infantile, gen "Alba ca Zapada", arata inspre un oarecare nivel de pregatire si oratorie. Credeti ca Dvs. in calitate de consilier al unui presedinte de tara puteti comenta chiar orice fel de subiect?

  Va multumesc anticipat!

 • Variabila UDMR si criza sociala (Luni, 17 ianuarie 2011, 12:23)
  ITU [anonim]

  Buna ziua, domnule consilier !
  1. Orice analiza realista a mutatiilor de pe scena politica nu va putea sa observe ca, in acest moment, alianta PNL-PC serveste dreptei ideologice, iar nu opozitiei, dar si ca alianta PSD-ACD, daca se va realiza, nu va reusi sa atinga masa critica necesara infaptuirii unei noi majoritati parlamentare. Pentru ca acest ultim lucru sa se produca este nevoie de o "pietricica", aflata la UDMR, pentru a declansa rostogolirea "bulgarelui de zapada." Intrebare: Care estimati ca va fi evolutia UDMR dupa alegerea unei noi conduceri, in februarie, ar putea aceasta parasi extrem de uzata coalitie de guvernare, pentru a nu-i impartasi previzibilul destin politic ?
  2. Nu vreau sa fac nicio legatura cu un eveniment international recent, ci doar sa iterez ideea ca in privinta posibilitatii de suspendare/demitere a presedintelui, un rol foarte important il poate juca nu numai argumentul politic, ci si cel social, avand in vedere posibila radicalizare a electoratului, datorate crizei. Intrebare: Intrevedeti, in perioada imediat urmatoare, vreo schimbare in bine in situatia milioanelor de oameni prabusiti in saracie si mizerie, in urma unei austeritati care pare a fi fara sfarsit ?
  Multumesc !

 • Intrebari (Luni, 17 ianuarie 2011, 12:26)
  Mihai Vasile [anonim]

  1) "Snow White" va fi "grabita" de aparitia ACD?
  2) In mod cert Sarkozy nu este tocmai un tip amical cu Romania. "Retaliere" (iesirea din Francofonie, retragerea ambasadorului la Paris, cum zice A.S.) sau un management rational al crizei?
  ///(editat de HotNews.ro)

 • "Haiducie de stat " (Luni, 17 ianuarie 2011, 12:28)
  angel [anonim]

  S-a afirmat de catre oficiali ca nu au procesat toate dosarele de pensii militare,respectiv nu au aplicat prevederile legale de calcul,dar TOATE pensiile militare au fost scazute cu 50%.
  Cum explicati , ca reprezentant al institutiei Prezidentiale aceasta ilegalitate prin care statul a luat din buzunarul fiecarui pensionar militar 50% din pensie fara nici o baza legala, si afirmatia ca ULTERIOR se va procedeze la aplicarea legii si la o eventuala corectie?

 • Congres PDL (Luni, 17 ianuarie 2011, 12:44)
  mircea [anonim]

  Buna ziua,

  In ceea ce priveste apropiatul congres al PDL, credeti ca:

  1. motiunile alternative sunt mai bune decat o singura motiune negociata?
  2. ce sfat ati da noului val reformator din PDL (Macovei, Preda, Voinescu) sa faca la congres?

  Rog argumentati scurt raspunsurile.

 • simtul ridicolului (Luni, 17 ianuarie 2011, 13:01)
  Bogdan [anonim]

  Nu vi se pare putin ridicol sa va luati de gat cu Opozitia si sa faceti jocurile puterii in conditiile in care lucrati la presedintie, o institutie care ar trebui sa fie neutra din punct de vedere politic? Sau poate ma insel: nu faceti jocurile puterii? Presedintia nu e neutra intr-un stat de drept?
  Multumesc!

 • PRESEDINTELE DESEMNEAZA PREMIERUL (Luni, 17 ianuarie 2011, 13:15)
  Adela [anonim]

  In cazul in care alianta PSD-PNL AR OBTINE 51 % din voturi presedintele Basescu are posibilitatea de a desemna un premier din cadrul acestei aliante care sa nu fie o persoana agreata de conducerea PSD si PNL.iN DECEMBRIE 2012 Presedintele ar putea desemna premier pe Geoana ,Saftoiu sau Orban sau alti simpli membrii PSD sau PNL.Credeti ca asa ceva e posibil deoarece presedintele desemneaza premierul din cadrul partidului castigator dar Constitutia lasa la latitudinea presedintelui alegerea personei respective?

 • presa (Luni, 17 ianuarie 2011, 13:34)
  viviana [anonim]

  V-ati pronuntat de multe ori despre presa din Romania. Cum ati caracteriza presa din Romania in acest moment in cateva cuvinte?

 • Despre sansa Aliantei (Luni, 17 ianuarie 2011, 13:34)
  Yoyo [anonim]

  Luand in considerare ca nu prea putem vorbi in Romania de votanti afiliati ideologiei de partid, ci de instinctul "emotional" de apartenent al unui partid sau altuia, nu credeti ca viitoare alianta ACD+PSD are sanse mari sa castige alegerile, mizand pe apelarea la "sentimele" alegatorilor?

 • sperietoarea si modelul (Luni, 17 ianuarie 2011, 14:00)
  Adina Maieru [anonim]

  Domnule Lazaroiu, va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
  1.De ce va sperie asa de tare alianta partidelor de opozitie?
  2.Presedintele Basescu este modelul dv. politic?

 • taxe (Luni, 17 ianuarie 2011, 14:05)
  Roman [anonim]

  Cum comentati nivelul inrobitor de taxe si impozite din Romania. Ma refer la TVA 24% si imensele taxe ce au aruncat in aer preturile combustibililor, lucru care genereaza reactii in lant in economie dar si in consumul populatiei.

 • Intre bari... (Luni, 17 ianuarie 2011, 14:26)
  jay [anonim]

  A. Ce s-a mai ales cu Alba ca Zapata?
  B. Matematica cu care ati calculat scorul PSD+ACD=max 40% e cumva una de nivel "-25% salariu"?

 • sinceritatea PNL (Luni, 17 ianuarie 2011, 14:47)
  georgeb [utilizator]

  Buna ziua,

  Considerati ca presedintele PNL este sincer in convingerea lui ca alianta cu PC si PSD este cel mai bun curs de urmat? Avand in vedere multitudinea de comentatori care avertizeaza ca o astfel de constructie, daca nu isi atinge scopul, risca sa ingroape PNL, credeti ca Antoescu sufera de disonanta cognitiva, sau doreste atat de mult inlaturarea lui Basescu incat e pregatit sa riste chiar si partidul?

  Multumesc,
  georgeb

 • Constituire de aliante si partide (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:00)
  Constantin Dobre [anonim]

  1. Nu credeti ca si PDL ar avea nevoie de alte aliante electorale?
  2. Ce parare aveti despre Partidul Poporului in perspectiva alegerilor din 2012?

 • nici, nici (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:05)
  para [anonim]

  1. Vor innebuni salcamii, in primavara asta?
  2. Ni s-a cam terminat combustibilul pentru flacara violet. Daca aveti ocazia sa vorbiti la sefu' despre subiect?

 • deformarea ”pietei electorale” (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:11)
  Costin [anonim]

  As vrea sa discutam ipoteza in care intentiile actuale de vot s-ar mentine pana la alegeri si in care ACD si PSD ar conveni asupra unei variante avantajoase de a obtine majoritatea in parlament (consiliu judetean, local), fie prin liste comune, fie prin intelegeri de a nu numi decat un singur candidat (eventual şi cu modificari ale legilor electorale).
  In conditiile in care cele doua grupari domina categoric piata electorala, intelegerea dintre ele ar putea fi considerata un atac la democratie, echivalent cu intelegerile pe care le fac marile firme in detrimentul micilor producatori? Cum ati vedea ideea unui Consiliu al Concurentei Electorale care sa impiedice ”blaturile” intre partidele foarte puternice?

 • Paritate (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:27)
  Doina [anonim]

  Ce credeti ca va face Crin Antonescu daca PSD respinge propunerea "paritatii" in noua alianta ?

 • Alianta PNL-PC-PSD (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:28)
  Stelia [anonim]

  Domnule Lazaroiu,
  Puteti sa-mi explicati si mie ce rol are aceasta alianta ?Eu sunt socata si nu prea intelg ce se intampla(desi nu sustin nici un partid din aceasta alianta) ,aduce grav atingere democratiei (stanga se uneste cu dreapta si centru) .Care este doctrina lor politica?Suspendarea presedinteleui poate fi propusa de ei si fara o astfel de alianta.Ceva imi scapa si nu inteleg daca este o joaca a unor copii minori sau o joaca a unor adulti minori in gandire.

 • voturi (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:33)
  Daniela [anonim]

  credeti ca : Psd + PC + PNL = mai putin decat fiecare in parte? ca nr. de voturi, ma refer.
  multumesc

 • Va Salut (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:35)
  Marin Oprea [anonim]

  Noi cei din diaspora am luptat si cu dintii pentru realegerea dl-ui Basescu, si la suspendare asisderea.
  PDL-ul a mers calare pe spinarea lui pina acum.
  Ajunsi la guvernare cu dl Boc, au guvernat mai mult prin incercari politice, de a ametit toata lumea, in loc sa fie transanti de la inceput.
  1.Ce sanse mai are PDL-ul la noile alegeri si cu cine mai mergem noi de aici inainte.

  2. Ce motivatii mai avem noi sa mergem la vot ptr oricare ar fi acel partid.

 • taberele din PDL (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:56)
  Doru [anonim]

  puteti sa estimati care dintre cele doua grupari din PDL va castiga la Congres? Dumneavoastra teoretic faceti parte din gruparea Udrea deoarece lucrati pentru presedinte, dar in timpul liber ati facut campanie PDL deci ati lucrat cu Blaga. ce grupare sustineti si ce jocuri ati facut pentru aceasta grupare ?

 • Mass media (Luni, 17 ianuarie 2011, 16:14)
  Ziarist [anonim]

  1. Cum apreciati presa din Romania? 2. De ce nu l-ATI reclamat pe Mircea Badea la CNA pentru injurii si aluzii rautacioase?

 • Consilier (Luni, 17 ianuarie 2011, 16:28)
  John [anonim]

  1.Politician multi-consiliat sau consilier politic? Care considerati ca ar detine raspunsurile pentru situatia de pe scena politica romaneasca actuala?
  2.Va ganditi sa renuntati la calitatea de consilier prezidential in eventualitatea unei functii politice(in viitorul mai mult sau mai putin apropiat)?

9795 vizualizari

 • Endurance (Luni, 17 ianuarie 2011, 11:31)

  Stefan RADOVEANU [anonim]

  " L'amour n'est pas une simple possession. S'aimer, c'est surtout se soutenir l'un l'autre dans l'épreuve, s'endurer dans les imperfections communes, se sacrifier ; c'est savoir grandir ensemble."

  Extrait de L'homme tombé
  Harry Bernard

  65 % Traian BASESCU a invins sistemul ticalos.
  Cei 35 % pot fi definiti in sinceritatea continuarii actului de guvernare.

  Intrebare :

  Credeti ca va exista in continuare sinceritatea de guvernare ?

  merci

  Cordialement
  Stefan RADOVEANU
  GENEVE
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:30)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Stefan RADOVEANU

   Va fi chiar mai multa sinceritate in guvernare. Viata ii va obliga pe guvernanti sa fie din ce in ce mai sinceri.
 • ce ma fac? (Luni, 17 ianuarie 2011, 11:47)

  nadia [anonim]

  Domnule Lazaroiu,
  Chiar ma intereseaza raspunsul dv. pentru ca va apreciez.
  1. Ce pot sa fac daca totusi doresc sa-mi exercit dreptul de vot dar nu mai vreau sa vad (votez) nici una din figurile politice cunoscute. Au demonstrat destul de ce sunt in stare.
  2. Nu credeti ca si altii ca mine doresc acelasi lucru? Rotirea asta a lor unii cu altii apoi iar unii ne cam duce la exasperare. Credeti ca romanii se pot supara destul de tare ca nu mai pot scapa de figurile politice acutuale astfel incat sa doreasca sa schimbe mai brutal "democratia" asta originala a lor cu o alta a "maselor"?
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:32)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui nadia

   Deja avem o asemenea reactie in sondajele de opinie. Incredere foarte scazuta in liderii politici si "dezactivarea" electorala a unor largi categorii de electorat. Sper ca pana in 2012 sa avem si un raspuns la acest semnal.
 • ISARESCU (Luni, 17 ianuarie 2011, 11:48)

  VIRGIL [anonim]

  Buna ziua,
  As dori sa imi spuneti,din puctul Dv de vedere ,daca este posibil urmatorul scenariu:
  Sustinerea din partea PDL a unei eventuale candidaturi a Dl. Mugur Isarescu la functia de presedinte astfel incat acesta din urma sa aduca cateva procente PDL-ului la alegerile parlamentare.


  multumesc
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:33)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui VIRGIL

   Nu am auzit de o intentie a dlui Isarescu de a candida la functia de presedinte. Iar pana in 2014 mai e foarte mult...
 • intrebare (Luni, 17 ianuarie 2011, 11:54)

  8minus3egal1 [utilizator]

  Buna ziua,

  Unde e "Alba ca Zapada"?

  Multumesc.
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:34)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui 8minus3egal1

   Acelasi lucru as putea sa va intreb si eu...
 • Legea electorala (Luni, 17 ianuarie 2011, 11:55)

  aura [anonim]

  1. Ce varianta a sistemului de vot are in vedere PDL?
  2. O schimbare a legii electorale intr-un sens sau altul poate pune in dificultate relatia dintre PSD si ACD?
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:36)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui aura

   1. Nu stiu exact in ce stadiu sunt dezbaterile in acest sens in partid. Posibil nici macar sa nu fi inceput. Dar probabil in acest an toate partidele vor trebui sa deschida "cutia pandorei" - ma refer la legea electorala.
   2. Da, exista in orice sistem politic posibilitatea de a influenta rezultatul alegerilor prin alegerea metodei de scrutin. Un asemenea scenariu insa ar nevoie de majoritate. Adica un sistem de vot care sa fie agreat si de celelalte componente ale actualei majoritati
 • _ (Luni, 17 ianuarie 2011, 12:10)

  v [anonim]

  Buna ziua dle Lazaroiu.
  Sunt curios de ce dl Basescu vrea sa valideze referendumul acum? Nu e prea devreme? Ar fi un atu pe care l-ar putea folosi mai aproape de alegeri, peste vreun an.
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:38)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui v

   Discutia despre revizuirea Constitutiei, in special punerea ei in acord cu rezultatele referendumului din 2009 trebuie sa inceapa din timp. Altfel partidele, care nu se simt prea confortabil, sa o recunoastem, cu rezultatul referendumului au tendinta sa tergiverseze, sigur, sub masca bunelor intentii. Dezbaterea va fi actuala si in anul electoral chiar daca incepe acum.
 • Fisa postului (Luni, 17 ianuarie 2011, 12:15)

  Walter [anonim]

  Stimate domnule Lazaroiu,

  cu respect va adresez urmatoarea intrebare:

  Nu credeti ca este inoportuna si ne-la-locului-lui ca Dvs., in calitate de consilier prezidential, sa faceti aprecieri personale la subiecte ce ar putea depasi sfera Dvs. de activitate? Folosirea unor sintagme si expresii, totusi infantile, gen "Alba ca Zapada", arata inspre un oarecare nivel de pregatire si oratorie. Credeti ca Dvs. in calitate de consilier al unui presedinte de tara puteti comenta chiar orice fel de subiect?

  Va multumesc anticipat!
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:39)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Walter

   Am auzit cuvinte si mai urate decat "alba-ca-zapada" din gura politicienilor. Imi cer scuze daca v-a jignit in vreun fel cuvantul.
 • Variabila UDMR si criza sociala (Luni, 17 ianuarie 2011, 12:23)

  ITU [anonim]

  Buna ziua, domnule consilier !
  1. Orice analiza realista a mutatiilor de pe scena politica nu va putea sa observe ca, in acest moment, alianta PNL-PC serveste dreptei ideologice, iar nu opozitiei, dar si ca alianta PSD-ACD, daca se va realiza, nu va reusi sa atinga masa critica necesara infaptuirii unei noi majoritati parlamentare. Pentru ca acest ultim lucru sa se produca este nevoie de o "pietricica", aflata la UDMR, pentru a declansa rostogolirea "bulgarelui de zapada." Intrebare: Care estimati ca va fi evolutia UDMR dupa alegerea unei noi conduceri, in februarie, ar putea aceasta parasi extrem de uzata coalitie de guvernare, pentru a nu-i impartasi previzibilul destin politic ?
  2. Nu vreau sa fac nicio legatura cu un eveniment international recent, ci doar sa iterez ideea ca in privinta posibilitatii de suspendare/demitere a presedintelui, un rol foarte important il poate juca nu numai argumentul politic, ci si cel social, avand in vedere posibila radicalizare a electoratului, datorate crizei. Intrebare: Intrevedeti, in perioada imediat urmatoare, vreo schimbare in bine in situatia milioanelor de oameni prabusiti in saracie si mizerie, in urma unei austeritati care pare a fi fara sfarsit ?
  Multumesc !
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 16:20)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui ITU

   1. Cred ca nu politica de aliante va fi principala provocare la congresul UDMR care urmeaza ci nuantele de discurs privind autonomia. UDMR a obtinut un succes prin legea educatiei. In general in situatii de genul asta urmeaza "next level". Plus vocile radicale care ameninta cu spragerea bazinului electoral.
   2. Suspendarea Presedintelui nu poate avea la baza decat temeiuri care tin de incalcarea COnstitutiei. Nemultumirile oamenilor fata de masurile de austeritate sunt justificate. Dar eu cred ca deja multi au inteles ca nu suntem doar noi in situatia aceasta. Toate tarile europene sunt in aceeasi situatie. Ne luptam cu o criza care nu e noastra. E criza unui sistem. Si evident avem ocazia sa ne rezolvam si problemele noastre autohtone care tin de structura.
 • strategia PDL-ului (Luni, 17 ianuarie 2011, 12:24)

  Colette [utilizator]

  Buna ziua, d-le Lazaroiu! Crin Antonescu 'joaca tare' in negocierile cu PSD, bazandu-se pe alianta PNL cu PC, iar Ponta si PSD-ul, mai devreme sau mai
  tarziu, vor semna aceasta alianta. De asemenea, la nivel local, vedem 'un ghiveci' de aliante, care mai de care mai 'ciudate', ce nu tin cont de doctrine ci de interesele personale sau de grup. Este o 'hora mare', apartenenta partinica fiind doar un pretext. De asemenea, trebuie luate in calcul, la nivel local sau central, PRM-ul si acest asa-zis partid al lui Dan Diaconescu.
  Intrebari:
  1. In atare conditii, cum va reactiona staff-ul din conducerea PDL-ului, credeti ca va da dovada de ratiune si va pune interesele de partid in fata intereselor personale sau de grup?
  2. Vor tine cont de opinia presedintelui Traian Basescu?
  Va multumesc si va doresc, si pe aceasta cale, un an mai bun cu multa sanatate!
 • Intrebari (Luni, 17 ianuarie 2011, 12:26)

  Mihai Vasile [anonim]

  1) "Snow White" va fi "grabita" de aparitia ACD?
  2) In mod cert Sarkozy nu este tocmai un tip amical cu Romania. "Retaliere" (iesirea din Francofonie, retragerea ambasadorului la Paris, cum zice A.S.) sau un management rational al crizei?
  ///(editat de HotNews.ro)
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 16:31)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihai Vasile

   1. o asemenea stare de spirit ar fi favorizata intr adevar de aparitia ACD. Si si mai mult de aparitia PSd-ACD. Pacat ca nu va apare si aceasta alianta.
   2. Management rational. Mai ales ca noi avem un obiectiv martie 2012. Nu sunt motive sa ne schimbam obiectivul. Mai ales ca raportul tehnic e pozitiv. Cand ai un obiectiv si rezultate pozitive in actiune cred ca managementul rational e obligatoriu.
 • "Haiducie de stat " (Luni, 17 ianuarie 2011, 12:28)

  angel [anonim]

  S-a afirmat de catre oficiali ca nu au procesat toate dosarele de pensii militare,respectiv nu au aplicat prevederile legale de calcul,dar TOATE pensiile militare au fost scazute cu 50%.
  Cum explicati , ca reprezentant al institutiei Prezidentiale aceasta ilegalitate prin care statul a luat din buzunarul fiecarui pensionar militar 50% din pensie fara nici o baza legala, si afirmatia ca ULTERIOR se va procedeze la aplicarea legii si la o eventuala corectie?
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 16:33)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui angel

   Inteleg ca avem o eroare de calcul si in nici un caz o nerespectare a unui principiu deja anuntat. Cred ca trebuie remediata eroarea. Un argument in plus ca avem o armata de birocrati care pierd mult timp si gresesc la calcule. Cam la asta s ar referi reforma administratiei.
 • reformare... (Luni, 17 ianuarie 2011, 12:30)

  echos [anonim]

  Buna ziua,
  Ati vorbit recent de mai multe ori de reformarea PDL. Luand in calcul ca(in teorie), in orice partid nu oricarui individ ii este dat sa treaca din esalonul 3 sau 2 in primul - acela in care se aspira pentru o functie publica - exista intentia de a reglementa acest aspect, cel putin pentru PDL?
  Exista multe aberatii din acest punct de vedere - oameni fara o minima educatie, ajunsi in posturi prin numire politica, indivizi cercetati penal numiti in functii politice sau administrative, etc...
  multumesc
 • Congres PDL (Luni, 17 ianuarie 2011, 12:44)

  mircea [anonim]

  Buna ziua,

  In ceea ce priveste apropiatul congres al PDL, credeti ca:

  1. motiunile alternative sunt mai bune decat o singura motiune negociata?
  2. ce sfat ati da noului val reformator din PDL (Macovei, Preda, Voinescu) sa faca la congres?

  Rog argumentati scurt raspunsurile.
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 16:35)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui mircea

   1. Greu de spus. Competitia e intotdeauna buna. Daca ar putea sa se desfasoare fara convulsii si costuri pentru actul de guvernare ar fi superb,
   2. Sa se lupte pentru ce vor sa obtina.
 • procente (Luni, 17 ianuarie 2011, 12:58)

  vasile [anonim]

  va stimez foarte mult.credeti ca aceasta alianta va depasi 35-40%.eu cred ca nu.intrebare,are pdl sau pregateste o strategie viabila pentru a crntracara acele promisiuni fara acoperire ale psd si pnl.cu stima
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 16:40)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui vasile

   cred ca lua 0% alianta PSD-ACD pentru ca nu va fi pe buletinele de vot, pentru ca nu se va face si daca se va face se va rupe. Cred ca PDL procedeaza corect cand tace si face. Sper sa nu intre intr-o posibila spirala a promisiunilor in 2012.
 • simtul ridicolului (Luni, 17 ianuarie 2011, 13:01)

  Bogdan [anonim]

  Nu vi se pare putin ridicol sa va luati de gat cu Opozitia si sa faceti jocurile puterii in conditiile in care lucrati la presedintie, o institutie care ar trebui sa fie neutra din punct de vedere politic? Sau poate ma insel: nu faceti jocurile puterii? Presedintia nu e neutra intr-un stat de drept?
  Multumesc!
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 16:08)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Bogdan

   Eu am incurajat intotdeauna o opozitie puternica si onesta. Cred ca avem nevoie de asa ceva. Uitati va pe declaratiile mele nu folositi stereotipuri.
 • Evaziune (Luni, 17 ianuarie 2011, 13:09)

  calin [anonim]

  Buna ziua,
  Am si eu cateva intrebari si as incepe un mic calcul referitor la taxele din Romania.
  Daca o firma plateste pentru un angajat 1700 RON lunar, din start 700 merg la Stat (CAS angajat + angajator, CASS angajat + angajator, Somaj angajat+angajator, impozit 16% etc). Deci angajatul ramane cu 1.000 RON. Considerand ca cei 1000 RON ii cheltuie in Romania, Statul mai ia inca 24% TVA, deci angajatul ramane efectiv cu 760 RON. Daca mai luam in considerare accizele la tutun, carburanti, alcool etc. ajungem defapt la o suma mai mica.
  1. Nu credeti ca Statul taxeaza putin prea mult? Totusi statul ia peste 55% (cu accize cred ca ajunge la 60%) iar beneficiarul sub 45%. Ce servicii ofera Statul in schimb pentru cei 55% cu care taxeaza?
  Din cauza acestor taxe nu credeti ca firmele sunt foarte tentate si dispuse sa riste sa faca evaziune fiscala sau offshore-uri in paradisuri fiscale (sau de ce nu chiar la vecinii bulgari)?
  2. Nu credeti ca ar fi mai bine ca Statul sa gaseasca solutii pentru stoparea "scurgerilor" de fonduri din sistemul de sanatate in loc sa mareasca/extinda contributiile (in cazul de fata plata contributiilor de sanatate de catre pensionarii cu pensie de peste 740 RON)?
  Multumesc anticipat!(editat de HotNews.ro)
 • PRESEDINTELE DESEMNEAZA PREMIERUL (Luni, 17 ianuarie 2011, 13:15)

  Adela [anonim]

  In cazul in care alianta PSD-PNL AR OBTINE 51 % din voturi presedintele Basescu are posibilitatea de a desemna un premier din cadrul acestei aliante care sa nu fie o persoana agreata de conducerea PSD si PNL.iN DECEMBRIE 2012 Presedintele ar putea desemna premier pe Geoana ,Saftoiu sau Orban sau alti simpli membrii PSD sau PNL.Credeti ca asa ceva e posibil deoarece presedintele desemneaza premierul din cadrul partidului castigator dar Constitutia lasa la latitudinea presedintelui alegerea personei respective?
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 16:22)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Adela

   Asa e. Chiar si cand un partid sau alianta politica castiga 50%+1 nominalizarea candidatului la functia de premier revine Presedintelui. Acesta trebuie sa fie din partea acelei aliante sau partid. Vorbesc in abstract. Nu va exista nici o alianta PSD-ACD in 2012.
 • presa (Luni, 17 ianuarie 2011, 13:34)

  viviana [anonim]

  V-ati pronuntat de multe ori despre presa din Romania. Cum ati caracteriza presa din Romania in acest moment in cateva cuvinte?
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 16:07)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui viviana

   As putea sa vorbesc acum despre un proces de "vadimizare" a presei. In special daca ma uit la televizor. Nu stiu daca ati apucat sa cititi revista Romania Mare in anii de glorie, anii 90 in special. Ce avem acum pe RTV si A3 sunt simple ecranizari ale revistei Romania Maare- pamflete, calomnii, jigniri, linsajul adversarului patronului, cei care sunt rai azi, pot fi buni maine (adica peste 24h) daca il injura pe Basescu. Deci nici un echilibru. Doar spectacol dezgustator. Dar traim cu asta, ce sa facem... Presa e libera sa faca ce vrea.
 • Despre sansa Aliantei (Luni, 17 ianuarie 2011, 13:34)

  Yoyo [anonim]

  Luand in considerare ca nu prea putem vorbi in Romania de votanti afiliati ideologiei de partid, ci de instinctul "emotional" de apartenent al unui partid sau altuia, nu credeti ca viitoare alianta ACD+PSD are sanse mari sa castige alegerile, mizand pe apelarea la "sentimele" alegatorilor?
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 16:24)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Yoyo

   Daca se va face vreodata alianta respectiva cred ca emotia alegatorilor va fi impotriva nu in favoarea ei. Dar nu se va face asa ca nu avem cum sa stim daca am dreptate sau nu : (
 • sperietoarea si modelul (Luni, 17 ianuarie 2011, 14:00)

  Adina Maieru [anonim]

  Domnule Lazaroiu, va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
  1.De ce va sperie asa de tare alianta partidelor de opozitie?
  2.Presedintele Basescu este modelul dv. politic?
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 16:04)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Adina Maieru

   1. De unde ati dedus ca ma sperie. Am avut declaratii pe aceasta tema si am sustinut ca e chiar bine pentru solidaritatea opozitiei sa exista o asemenea alianta. Am avut si o analiza pe blogary.ro despre elementele de rationalitate ale aliantei. Si n am identificat decat unul singur - teama de tradare. e o analiza pe care ar putea sa o valideze orice politolog.
   2. Nu am modele nici in politica nici in alte domenii. Asta e defectul meu. Ca nu am idoli. Daca as putea avea vreodata un model in politica acesta ar fi Steve Irwin. De la Traian Basescu am avut de invatat enorm.
 • taxe (Luni, 17 ianuarie 2011, 14:05)

  Roman [anonim]

  Cum comentati nivelul inrobitor de taxe si impozite din Romania. Ma refer la TVA 24% si imensele taxe ce au aruncat in aer preturile combustibililor, lucru care genereaza reactii in lant in economie dar si in consumul populatiei.
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 16:15)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Roman

   E de discutat despre "nivelul inrobitor". Unele taxe si impozite sunt chiar mai mici comparativ cu alte tari. Altele sunt la limita superioara. Cum e TVA. Cresterea TVA nu a fost o idee buna. A fost o masura luata pentru a substitui o alta masura invalidata de CCR. In general insa nu as spune ca avem o problema cu nivelul taxelor ci cu:
   1. predictibilitatea
   2. exceptiile (implicit extinderea bazei de impozitare).
   Poate ca unele taxe sunt prea mari si din cauza ca nu rezolvam aceste doua probleme. Sa avem un sistem predictibil si sa nu mai exceptam categorii intregi de la plata unor taxe sau contributii.
 • Intre bari... (Luni, 17 ianuarie 2011, 14:26)

  jay [anonim]

  A. Ce s-a mai ales cu Alba ca Zapata?
  B. Matematica cu care ati calculat scorul PSD+ACD=max 40% e cumva una de nivel "-25% salariu"?
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:58)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui jay

   A. Va pot raspunde cu aceeasi intrebare.

   B. Va propun o intrebare mai inteligenta decat ce scor va lua alianta posibila PSD-ACD. Si cu ocazia asta veti fi cu o mutare in fatza celorlalti...

   Cat va castiga PSD daca rupe alianta cu ACD sau daca, dupa indelungi negocieri, se hotaraste sa nu o mai faca? Si cat va pierde Crin Antonescu si PNL?

   PNL si PSD sunt si vor ramane competitori. Numai ca atunci cand competitorul tau e prea bun, cea mai buna metoda este sa il sufoci cu dragostea ta. Adica sa il strange in bratze, cu multa dragoste pana nu mai respira.

   Sunt convins ca si PSD a remarcat ce bine s-a miscat Antonescu in ultimele luni ale anului 2010.
 • sinceritatea PNL (Luni, 17 ianuarie 2011, 14:47)

  georgeb [utilizator]

  Buna ziua,

  Considerati ca presedintele PNL este sincer in convingerea lui ca alianta cu PC si PSD este cel mai bun curs de urmat? Avand in vedere multitudinea de comentatori care avertizeaza ca o astfel de constructie, daca nu isi atinge scopul, risca sa ingroape PNL, credeti ca Antoescu sufera de disonanta cognitiva, sau doreste atat de mult inlaturarea lui Basescu incat e pregatit sa riste chiar si partidul?

  Multumesc,
  georgeb
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:55)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui georgeb

   Uite ce cred eu. Nu cred ca pe buletinul de vot vom avea nici o alianta, indiferent cu ce nume, intre PSD si ACD la alegerile din 2012. Mie mi ar fi placut sa fie pentru ca puteam sa imi verific profetia: ca va lua maximum 40%.
 • Constituire de aliante si partide (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:00)

  Constantin Dobre [anonim]

  1. Nu credeti ca si PDL ar avea nevoie de alte aliante electorale?
  2. Ce parare aveti despre Partidul Poporului in perspectiva alegerilor din 2012?
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:53)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Constantin Dobre

   1. Nu cred ca PDL e in situatia de a avea nevoie de alianta pre-electorale. De altfel, culmea, nici PNL si nici PSD nu au nevoie de aliante pre-electorale.
   2. Cred ca va intra in parlament.
 • nici, nici (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:05)

  para [anonim]

  1. Vor innebuni salcamii, in primavara asta?
  2. Ni s-a cam terminat combustibilul pentru flacara violet. Daca aveti ocazia sa vorbiti la sefu' despre subiect?
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 16:12)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui para

   Ma voi gandi...
 • strategia PDL (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:10)

  Tiberiu [anonim]

  Alianta ACD viitoare + PSD a deschis un culoar nesperat pentru PDL. Din pacate realitatea de la Centru nu este aceeasi cu cea de la nivelul Local. Acolo presedintii de organizatii PDL care mai au si functii gen presedinte de CJ sau primar au diverse intelegeri cu cei de la PSD (sau dupa caz PNL), care aloca contracte grase firmelor PSD.
  1. Ce ar trebui sa faca PDL sa i atraga pe cei nemultumiti de alianta ACD (+) PSD?
  2. Cum va reusi conducerea centrala a partidului sa rezolve situatiile de genul celor expuse mai sus pentru a maximiza scorul pentru partid sau ne putem astepta la dezertari de primari pe final de mandat sau chiar de parlamentari ?
 • deformarea ”pietei electorale” (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:11)

  Costin [anonim]

  As vrea sa discutam ipoteza in care intentiile actuale de vot s-ar mentine pana la alegeri si in care ACD si PSD ar conveni asupra unei variante avantajoase de a obtine majoritatea in parlament (consiliu judetean, local), fie prin liste comune, fie prin intelegeri de a nu numi decat un singur candidat (eventual şi cu modificari ale legilor electorale).
  In conditiile in care cele doua grupari domina categoric piata electorala, intelegerea dintre ele ar putea fi considerata un atac la democratie, echivalent cu intelegerile pe care le fac marile firme in detrimentul micilor producatori? Cum ati vedea ideea unui Consiliu al Concurentei Electorale care sa impiedice ”blaturile” intre partidele foarte puternice?
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:29)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Costin

   Cartelizarea in campul electoral e foarte diferita de cartelizarea in business. Daca doua firme pot castiga la fel de mult prin intelegeri pe piata, in cazul a doua partide se poate intampla sa piarda amandoua. In plus, nici nu cred ca e echivalent exemplul pentru alianta PSD-ACD, cata vreme exista cel putin doua alte partide care pot genera competitie, sa zicem PDL si PP.

   Va dau doua exemple de asa zisa cartelizare, recente amandoua:
   -turul doi Basescu-Geoana.
   -alegeri Teo Trandafir-Liliana Minca.

   Stiti rezultatul,nu?
 • Paritate (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:27)

  Doina [anonim]

  Ce credeti ca va face Crin Antonescu daca PSD respinge propunerea "paritatii" in noua alianta ?
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:50)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Doina

   Buna intrebare.

   Sa facem urmatorul calcul.

   In acest moment PNL are cam 20% din totalul parlamentarilor.

   Sa presupunem ca PNL va obtine tot atat la alegerile din 2012. 7% i-a cedat deja la PC. Deci in momentul acesta liberalii au 13% din locurile potentiale pentru viitoarele alegeri. Daca in alianta in totalitatea ei ar obtine 50% si locurile s ar distribui egal PNL ar lua cam 18% din total (7% sunt deja in buzunarul PC). Orice cedare de la paritate din parte liberalilor le diminueaza ponderea grupului parlamentar sub 18%. Daca alianta (ipotetica) ar lua 40% ,asa cum am prevazut eu, pe scenariul paritatii liberalii vor avea un grup de 13% (20%-7%). Daca cedeaza de la paritate ar putea avea un grup de 10%.
   Eu n as pune intrebarea ce va face Antonescu ci ce vor face liberalii in cazul in care PSD nu va accepta paritatea.
 • Alianta PNL-PC-PSD (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:28)

  Stelia [anonim]

  Domnule Lazaroiu,
  Puteti sa-mi explicati si mie ce rol are aceasta alianta ?Eu sunt socata si nu prea intelg ce se intampla(desi nu sustin nici un partid din aceasta alianta) ,aduce grav atingere democratiei (stanga se uneste cu dreapta si centru) .Care este doctrina lor politica?Suspendarea presedinteleui poate fi propusa de ei si fara o astfel de alianta.Ceva imi scapa si nu inteleg daca este o joaca a unor copii minori sau o joaca a unor adulti minori in gandire.
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:43)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Stelia

   singura ratiune in sine a acestei aliante este, asa cum am aratat pe blogary.ro, de centura de castitate. adica dupa alegerile 2012 pnl si psd se angajeaza sa nu tradeze intr o alta majoritate.

   altfel, asa cum am aratat in aceeasi analiza alianta pare irationala dupa orice criteriu am judeca.

   dar deocamdata nu am vazut nici o alianta (cu exceptia ACD). asa ca n are rost sa ne punem prea multe intrebari.
 • voturi (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:33)

  Daniela [anonim]

  credeti ca : Psd + PC + PNL = mai putin decat fiecare in parte? ca nr. de voturi, ma refer.
  multumesc
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:44)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Daniela

   PC sigur va lua mai mult decat ar putea lua singur. PNL si PSD vor lua amandoua mai putin decat ar putea lua singure.

   PC are asigurati 21 de parlamentari pe locurile PNL indiferent ce se intampla cu prezumtiva alianta.
 • Va Salut (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:35)

  Marin Oprea [anonim]

  Noi cei din diaspora am luptat si cu dintii pentru realegerea dl-ui Basescu, si la suspendare asisderea.
  PDL-ul a mers calare pe spinarea lui pina acum.
  Ajunsi la guvernare cu dl Boc, au guvernat mai mult prin incercari politice, de a ametit toata lumea, in loc sa fie transanti de la inceput.
  1.Ce sanse mai are PDL-ul la noile alegeri si cu cine mai mergem noi de aici inainte.

  2. Ce motivatii mai avem noi sa mergem la vot ptr oricare ar fi acel partid.
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 16:11)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Marin Oprea

   1. Greu de spus acum. Miscarile din opozitie din aceasta perioada favorizeaza si PDL. Dar va depinde mult si de ce se va intampla la congres si dupa congres ca sa putem estima sansele partidului. Nu in ultimul rand cred ca va conta si contextul economic international.
   2. Daca exista un partid care a aratat ca vrea sa schimbe lucrurile in bine si vrea in continuarea votati cu acel partid. Votati cu cei care va promit cel mai putin orice caz. E cel mai sigur ca sa evitati dezamagirile.
 • candidatura (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:47)

  Cokie [anonim]

  La ce functie veti candida la viitoarele alegeri ?locale, parlamentare sau europarlamentare ?
 • taberele din PDL (Luni, 17 ianuarie 2011, 15:56)

  Doru [anonim]

  puteti sa estimati care dintre cele doua grupari din PDL va castiga la Congres? Dumneavoastra teoretic faceti parte din gruparea Udrea deoarece lucrati pentru presedinte, dar in timpul liber ati facut campanie PDL deci ati lucrat cu Blaga. ce grupare sustineti si ce jocuri ati facut pentru aceasta grupare ?
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 16:00)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Doru

   Nu sunt membru PDL. Nu sustin nici un grup din PDL. Nu exista o grupare Blaga si o grupare Udrea in PDL. Credeti ma pe cuvant. Chiar nu exista. Sunt alte aliniamente pentru congresul care urmeaza.
 • Mass media (Luni, 17 ianuarie 2011, 16:14)

  Ziarist [anonim]

  1. Cum apreciati presa din Romania? 2. De ce nu l-ATI reclamat pe Mircea Badea la CNA pentru injurii si aluzii rautacioase?
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 16:27)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ziarist

   1. Am raspuns mai sus
   2. Nu te poti supara pe un clovn. Mircea Badea crede ca daca Voiculescu nu l-a obligat (inca) sa poarte un nas rosu de plastic lumea crede despre el ca e mai mult decat un clovn. Nu, nu crede. E un clovn trist. Si stie si el de ce. Pentru ca si daca vrea sa plece de acolo, la orice televiziune s-ar duce, ar primi aceeasi oferta - un post liber de clovn. Se pare ca nu sunt sanse de recalificare in cazul lui.
 • Consilier (Luni, 17 ianuarie 2011, 16:28)

  John [anonim]

  1.Politician multi-consiliat sau consilier politic? Care considerati ca ar detine raspunsurile pentru situatia de pe scena politica romaneasca actuala?
  2.Va ganditi sa renuntati la calitatea de consilier prezidential in eventualitatea unei functii politice(in viitorul mai mult sau mai putin apropiat)?
  • r (Luni, 17 ianuarie 2011, 16:37)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui John

   1. Consilierul politic are multe raspunsuri, dar el e rece si foarte tehnic. Politicianul simte mai bine ritmul si pulsul. Stie cat de departe poate merge la un moment dat. Are si o responsabilitate data de vot.
   2. Nu m am gandit
 • PDL-PNL (Luni, 17 ianuarie 2011, 16:43)

  MickeyD [utilizator]

  Ce sanse mai dati unei apropieri PDL-PNL, cand, in ce conditii si cu ce oameni ?
 • ok... (Luni, 17 ianuarie 2011, 16:58)

  8minus3egal1 [utilizator]

  "Întrebarea nr. 5 8minus3egal1
  Buna ziua,
  Unde e "Alba ca Zapada"?
  Multumesc.

  Sebastian Lazaroiu
  Acelasi lucru as putea sa va intreb si eu... "

  Sa fiu scuzat, dar asta e un raspuns de clasa a doua. Eu, un anonim pe internet, nu m-am apucat sa vorbesc anterior in mod public despre Alba ca Zapada deci nu ma poate intreba cineva unde este, ce face, cu cine...etc In schimb Sebastian Lazaroiu -persoana publica- a deschis subiectul asta. Eram si eu curios daca sunt noutati.

  Intrebarea mea nu era tendentioasa, chiar doream sa primesc un raspuns. Raspunsul primit este insa tendentios si aiuristic si ma face sa regret ca mi-am pierdut timpul sa pun acea intrebare.
 • Alianţe sau frăţii de sange ? (Luni, 17 ianuarie 2011, 17:54)

  Rambo [anonim]

  1) Făcând alianţă cu Voiculescu si "antenele" acestuia, are Antonescu mai multe şanse la alegerile prezidenţiale din 2014 ?
  2) Credeti ca Ponta este adevaratul "sef" in PSD ?
 • regret ca nu am ajuns in timp util.... (Luni, 17 ianuarie 2011, 19:04)

  lili [anonim]

  sa pun intrebari.... raspunsurile insa mi-as dori sa i le pot arata Dlui Lazaroiu in 2012.... cred ca dupa 2012 se va lasa de profetii d-astea....poate trece eventual la a scrie basme pentru copii, pasiune pentru Alba ca Zapada are oricum......dar, nu prea cred ca vom mai auzi atunci de numele Dlui Lazaroiu.....
 • ...am cetit inerviul... (Duminică, 23 ianuarie 2011, 8:12)

  John [anonim]

  ...NU A RASPUNS PRACTIC LA NICIO INTREBARE cat de cat SERIOASA...
  ...consilierii d-lui basescu isi prezinta caracterul dela primele cuvinte - asemanare izbitoare cu cel consiliat....
  - cum ar putea deveni amic -'copain' un basescu cu un sarkozy sau cu o merkel...????...au ei ceva de ordin spiritual in comun...???
  - asta imi aduce aminte ca antonescu a fost coleg cu DeGaulle la St Cyr - au stat in aceiasi clasa - poate in aceiasi banca - cine a devenit admiratorul caporalului diabolic - si de ce...???
  ...caracterul...nu se poate ascunde si tradeaza si pe si cel mai iscusit actor...convertit de averea dobandita sau jecmanita sau de pozitia sociala arogata cu obraznicie - nu poate sa-l ascunda...
  - privitii la TV sau cetiti ce declara, scriu sau comenteaza - caracterul iese la suprafata din primele cuvinte si idei afirmate... da uitati-va la udrea, eba, etc, etc - doar tupeu si atat...
  ...au jecmanit totul...au inhatat absolut toate resursele...au in mana totul...DAR...nu sant in stare de nimic...TOTUL MERGE PROST...
  ...si NU ISI PUN INTREBAREA - DE CE ????...
  ...si-au trimis beizadelele care peste ocean, care la Strasbourg ori la Bruxelles...DE GEABA...
  ...dau vina pe altii - mai abitir ca ceasca...ba pe franci - ba pe nemti - ba pe turci, rusi sau peste ocean...
  ...nu inteleg ca raul este in mintea lor slaba si precara bazata pe minciuni si inselaciuni...ei cred ca smecheria acopera totul...
  ...din pacate si-au gasit si cativa 'oameni de cultura' care sa le tina hangul nationalist...le-au aruncat cate un os de ros...care un institut cultural...care o editura...care un TVR...samd...si asa romanii si Romania ajung cei mai capabili, destepti, frumosi si.....cinstiti si muncitori...
  ...AR TREBUI construita acea bariera din societatea occidentala intre buni si rai intre capabili si cabotini...si acele CARACTERE tari - curajoase - puternice...nesantajabile...altruiste si sincere...acel echilibru fin dintre umilinta fata cei ce te-au ales si curaj inteligent....
 • despre sinceritate! (Duminică, 23 ianuarie 2011, 12:03)

  dan sebastian [anonim]

  in afara de faptul ca minti-ti cum respirati,chiar crede-ti ca poporul Roman este in totalitate tampit?daca maine pd-l ul pierde alegerile si vor fi alungati impreuna cu tatucul basescu de pe scena politica va veti reorienta rapid politic fara mustrari de constiinta???


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by