Presedintele fondator al Partidului National Liberal, Radu Campeanu, a declarat vineri, pentru Agerpres, ca este in favoarea unei aliante facuta la tribunal cu toate partidele de opozitie deoarece este in joc "interesul general al natiunii romane".

Radu CampeanuFoto: AGERPRES

"Sunt de acord cu alianta cu PSD. Sunt de acord. Trebuie facuta pentru ca actuala putere sa fie data jos. Era nevoie de o intelegere intre toate partidele de opozitie si este nevoie de asa ceva. E vorba de un interes general al natiunii romane, pentru ca, daca mergem pe sistemul acesta, facem un rau nu numai cetatenilor aflati in tara, dar si tarii in afara ei - dovada chestiunea cu spatiul Schengen", a afirmat Campeanu.

Referindu-se la posibilitatea ca electoratul PNL sa nu fie de acord cu acest sistem de aliante al partidului, liderul liberal, a explicat ca oamenii politici trebuie sa le explice alegatorilor care sunt marile interese nationale.

"Interesul national este ca puterea care guverneaza Romania astazi sa fie inlaturata", a adaugat Campeanu.

El a mai spus ca dupa "caderea actualei puteri" va fi pusa in loc "o intelegere intre partide democratice".

Intrebat daca in interiorul unei astfel de aliante nu ar putea aparea frictiuni, odata ajunsa la guvernare, Radu Campeanu a admis aceasta posibilitate. "Pot sa inceapa (frictiuni - n. r.), ca in toate sistemele. Dar una e frictiunea si alta e scandalul si imoralitatea de astazi", a sustinut Campeanu.