Liderii partidelor din opozitie s-au intalnit, marti seara, pentru o discutie care vizeaza "constituirea unei mari aliante politice", dupa cum a declarat, inaintea intalnirii, liderul liberal Crin Antonescu, citat de Agerpres. Intrebat daca s-a stabilit care va fi proportia candidatilor in aceasta alianta, Antonescu a afirmat ca discutiile nu au ajuns inca in faza detaliilor. Imediat dupa incheierea discutiilor, Antonescu a afirmat ca "am convenit asupra elementelor fundamentale ale constituirii unei aliante majore... pe termen mediu". "Aalianta va fi cel putin pana in anul 2016", a spus liderul liberal.

Intrebat daca s-a stabilit care va fi proportia candidatilor in aceasta alianta, Antonescu a afirmat ca discutiile nu au ajuns inca in faza detaliilor: "In momentul in care vom demara, daca vom ajunge sa punem cap la cap chestiunile mari, acestea vor fi lucrurile care se vor discuta la sfarsit, nu pentru ca nu ar fi importante, ci pentru ca nu are rost sa discuti inainte de a sti daca poti sau nu sa faci o asemenea constructie care e grea, dar sper sa reusim".

Crin Antonescu a adaugat ca nu a fost stabilit inca nici numele viitoarei aliante, aceasta fiind, in opinia sa, "chiar ultima problema".

Intrebat daca mentinerea cotei unice de impozitare mai este pentru liberali o conditie la care tin pentru a realiza o alianta cu PSD, Crin Antonescu a sugerat ca aceasta este o masura necesara pentru dezvoltarea economiei: "Revigorarea economiei romanesti, reformarea intregului sistem fiscal sunt lucruri care tin nu doar de o doctrina, ci de ratiune. Stie toata lumea si in PSD si in PNL si in alte partide ca nu poti sa misti economia decat cu masuri care sa favorizeze miscarea economiei".