Alianta de Centru - Dreapta PNL-PC va fi inregistrata marti la Tribunalul Bucuresti. Initial, liderii celor doua partide anuntasera ca alianta va fi inregistrata in cursul zilei de luni, dupa semnarea protocolului de constituire, insa prelungirea sedintelor de la PNL si PC a facut ca depunerea actelor sa fie amanata, anunta Agerpres.

Liderii PNL si PC au semnat, luni, protocolul de constituire a Aliantei de Centru - Dreapta Partidul National Liberal - Partidul Conservator (ACD), structura politica ce are ca sigla o sageata inscrisa intr-un patrat sub care se afla denumirile prescurtate ale celor doua formatiuni.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, dupa semnarea protocolului, ca formarea Aliantei de Centru - Dreapta PNL-PC reprezinta o actiune benefica pentru scena politica romaneasca de astazi, liderul liberal subliniind ca la baza acestui protocol au stat compatibilitatea programatica si doctrinara a celor doua partide.

La randul sau, liderul conservator, Daniel Constantin, a sustinut ca Alianta de Centru - Dreapta este una pe termen lung, 'solida', cu obiective pe termen scurt (2011 - 2012), dar si pe termen mediu si lung (2013 - 2016), iar principalul motiv pentru care s-a constituit a fost din nevoia oamenilor de schimbare.

Protocolul vizeaza colaborarea celor doua partide la nivel parlamentar si are prevederi care fac referire la alegerile locale si generale din 2012, precum si la cele prezidentiale din 2014.