Liderul grupului parlamentar PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, a declarat miercuri, ca alianta de centru-dreapta dintre PNL si PC este o alianta conjuncturala, de televizor.

"Nu este o alianta de dreapta, cum se spune, pentru ca PC a fost in subordinea si in stransa colaborare cu PSD, deci nu are cum sa fie de dreapta. Pe de alta parte, nu este decat o alianta conjuncturala, de televizor. Se stie foarte bine ca PC nu este altceva decat Voiculescu si Antena, in rest nu au nimic deosebit decat un judet, Galatiul, dar care nu are legatura cu PC, ci are legatura cu un singur nume, Durbaca. Deci este o alianta conjuncturala, in care PC cauta niste posturi prin parlament si guvern, in viitor", a spus Mircea Toader, citat de Agerpres.

Democrat-liberalul a mai spus ca liberalii vor avea de castigat de pe urma acestei aliante doar in planul mediatizarii, dar ca electoratul ii va sanctiona.

"Pentru PNL, daca ia in calcul problema Antenelor, poate fi un castig, dar in acelasi timp electoratul lor ii va sanctiona, datorita trecutului lui Voiculescu si politicii duse de PC doar pe baza de interese de grup", a afirmat Toader.

Deputatul PDL a mai afirmat ca PSD nu a pierdut nimic prin incheierea aliantei dintre PNL si PC.

"Fata de PSD nu vor fi niciun fel de repercusiuni pentru ca PC nu are nicio valoare in parlament. Cu un senator si doi deputati nu reprezinta nimic in Parlamentul Romaniei. PSD s-a saturat de ei si de inexistenta lor in parlament si le-a spus la revedere", a mentionat Toader.

Si europarlamentarul PDL, Cristian Preda, subliniaza intr-o postare pe blog ca:" Dupa ce a vorbit despre comasarea cu PSD, Crin Antonescu a descoperit "folosesc formula propusa chiar de liderul PNL "compatibilitatea" sa cu Dan Voiculescu.

Avem de-a face cu oficializarea unei legaturi pe care Antonescu a stabilit-o cu studiourile de la Antena 1-2-3, unde a petrecut mult mai mult timp decat in Parlament. Adrian Nastase si Victor Ponta au facut deja acest calcul in 2004 si in 2008-2009 si au pierdut.

Singura noutate e ca acum mariajul politico-mediatic e definit ca o alianta de centru-dreapta, dupa ce in trecut a fost colorat in culorile stangii. Intrebat daca trecutul bratienist al PNL nu-l incurca atunci cand se cununa cu PC, Antonescu a declarat ca doar prezentul conteaza. Aici are dreptate. PNL traieste in direct. La TV si exclusiv acolo".