Parlamentul va dezbate joi motiunea de cenzura intitulata "Legea salarizarii Guvernului iresponsabil", introdusa de opozitie dupa ce Executivul si-a asumat raspunderea pe proiectul legii-cadru de salarizare din fonduri publice. Aceasta este cea de-a doua motiune de cenzura dezbatuta de senatori si deputati in aceasta saptamana, scrie Agerpes.

Luni, Parlamentul a discutat si respins motiunea introdusa de opozitie dupa asumarea raspunderii guvernamentale asupra proiectului legii privind salarizarea din fonduri publice in anul 2011.

Motiunea "Legea salarizarii Guvernului iresponsabil" a fost citita in plen luni, dupa ce aceasta procedura a fost amanata vinerea trecuta, cand opozitia a protestat impotriva includerii acesteia pe ordinea de zi, pe motiv ca nu se respecta regulamentul.

Proiectul legii-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, pe care Guvernul si-a asumat raspunderea, este, prin efectele pe care le produce, antisocial si antieconomic, sustin semnatarii motiunii de cenzura intitulate ''Legea salarizarii Guvernului iresponsabil''.

Autorii demersului antiguvernamental sustin ca noul act normativ reduce drastic veniturile salariatilor platiti din fonduri publice si puterea de cumparare a acestora, iar reducerea veniturilor a 1,29 milioane de salariati bugetari conduce la reducerea consumului, a productiei de bunuri si servicii si, in final, la adancirea crizei si la accentuarea descresterii economice in 2011 si in anii urmatori.

Opozitia considera ca obiectivul real al proiectului de lege este reducerea cheltuielilor cu salariile pentru personalul platit din fonduri publice.