Liderul social-democrat Victor Ponta, a declarat, miercuri, la Craiova, ca anul acesta este pentru prima data cand amendamentele la Legea bugetului sunt respinse "doar pentru ca au fost propuse de opozitie", apreciind ca bugetul care va fi aprobat in Parlament nu este al Romaniei, ci "al PDL si al doamnei Udrea". In opinia sa, dezbaterile pe Legea bugetului de stat confirma faptul ca intre opozitie si putere "nu exista niciun fel de dialog in interes national".

  • "Am incercat si ieri (n.r - marti), si alaltaieri sa ii convingem pe cei de la putere ca o parte din amendamentele noastre nu sunt neaparat amendamente social-democrate sau liberale, ci sunt amendamente corecte, ce tin de interesul tarii. Din pacate, ceea ce se intampla la legea bugetului de stat ne confirma ca nu poate exista niciun fel de dialog in interes national", spune Victor Ponta.
  • "Noi avem amendamente vizavi de finante, vizavi de administratiile locale, care in 2011, pe bugetul actual vor fi aduse aproape in faliment. Nu am gasit niciun fel de intelegere. E foarte clar ca nimeni din Guvern sau din majoritate nu poate nici sa gandeasca, nici sa ia vreo decizie", a adaugat liderul PSD.
  • El considera ca bugetul de stat, care va fi adoptat "in cateva zile", nu ar fi al Romaniei, ci al partidului de guvernamant, PDL, si al "doamnei Udrea": "Am vorbit si cu colegii mei, se uita la noi, dau din umeri si spun ca nu li se da voie, banuiesc ca de la domnul Basescu si de la doamna Udrea, sa schimbe absolut nimic. E un semn foarte prost. Este pentru prima data cand practic orice idee, doar ca a venit din partea opozitiei, este respinsa. Va fi adoptat, din pacate, in cateva zile un buget care nu e al Romaniei, ci al PDL si al doamnei Udrea, iar noi vom plati aceste consecinte".

Presedintele PSD s-a aflat, miercuri, la Craiova, pentru a discuta cu reprezentantii Biroului Judetean Permanent, cu alesi locali si judeteni despre "pregatirea alegerilor locale".