Senatorii se reunesc, miercuri dimineata incepand cu ora 9:30, intr-o sedinta de plen, pentru a discuta lista magistratilor propusi sa faca parte din noul Consiliu Superior al Magistraturii. Puterea intentioneaza sa invalideze lista magistratilor, intrucat exista anumite probleme de procedura in desemnarea magistratilor ce vor face parte din CSM - a declarat liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, citat de Radio Romania Actualitati. Intre timp, opozitia sustine ca singura solutie legala si morala este validarea listei.

Intr-o declaratie pentru Agerpres, chestorul PSD, Ioan Chelaru, a precizat ca sedinta de miercuri va fi ultima de plen in acest an, in cursul saptamanii viitoare senatorii urmand sa se reuneasca luni si marti in comisiile de specialitate pentru a pregati sesiunea urmatoare.

Presedintele Traian Basescu a trimis, marti, o scrisoare partidelor reprezentate in Senat si presedintelui acestei Camere, Mircea Geoana, prin care solicita luarea unei decizii, in cursul acestei sesiuni parlamentare, in ceea ce priveste Consiliul Superior al Magistraturii.

Senatorii nu au reusit, miercuri, sa ii valideze pe cei unsprezece judecatori alesi sa faca parte din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), dupa ce dezbaterile in contradictoriu daca acestia sa fie votati in corpore sau fiecare in parte s-au prelungit peste programul de lucru.