Senatorii se vor intruni miercuri dimineata, la ora 9.30, intr-o sedinta de plen, pentru a lua in discutie validarea, respectiv invalidarea listei procurorilor si judecatorilor propusi sa faca parte din noul Consiliu Superior al Magistraturii, a anuntat marti, dupa sedinta Biroului permanent, chestorul PSD Ioan Chelaru, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, pe ordinea de zi a sedintei plenului mai figureaza si ratificarea catorva tratate cu Republica Moldova, existand o solicitare expresa a Guvernului de a nu se amana aprobarea acestora pe anul viitor.

Chelaru a precizat ca sedinta de miercuri va fi ultima de plen in acest an, in cursul saptamanii viitoare senatorii urmand sa se reuneasca luni si marti in comisiile de specialitate pentru a pregati sesiunea urmatoare.

Presedintele Traian Basescu a trimis, marti, o scrisoare partidelor reprezentate in Senat si presedintelui acestei Camere, Mircea Geoana, prin care solicita luarea unei decizii, in cursul acestei sesiuni parlamentare, in ceea ce priveste Consiliul Superior al Magistraturii.

Senatorii nu au reusit, miercuri, sa ii valideze pe cei unsprezece judecatori alesi sa faca parte din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), dupa ce dezbaterile in contradictoriu daca acestia sa fie votati in corpore sau fiecare in parte s-au prelungit peste programul de lucru.