Presedintele PSD Bucuresti si primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, i-a spus, duminica, presedintelui PDL Bucuresti, ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, ca in cazul in care el ar candida pentru Primaria Capitalei, ar dori ca Udrea sa-i fie "partenera", insa aceasta l-a corectat, replicandu-i ca termenul care trebuia folosit este "contracandidat".

Potrivit Agerpres, cei doi au participat la inaugurarea salii de sport a Scolii generale nr.136 din sectorul 5, lucrare contractata de Compania Nationala de Investitii, din subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

"Eu nu sunt decis sa candidez la Primaria Capitalei, dar daca voi candida, eu mi-as dori sa o am pe doamna partenera", a spus Vanghelie.

"Contracandidat, adica", a replicat Elena Udrea.

Liderul PSD Bucuresti si-a insusit corectura si a apreciat ca ar fi o "batalie frumoasa" daca ar candida impotriva Elenei Udrea in alegerile din 2012 pentru Primaria Generala a Capitalei.

"Contracandidat, da, da, da. Mi-as dori, pentu ca eu cred ca ar fi o batalie frumoasa si politica", a completat edilul sectorului 5.

El a insistat, insa, pentru ideea de parteneriat, declarandu-se dispus sa colaboreze si cu presedintele Traian Basescu, si cu primarul general al Bucurestiului, independentul Sorin Oprescu, daca ar fi in folosul comunitatii.

"Daca facem lucruri bune, sunt dispus sa lucrez alaturi de Basescu, de doamna Udrea, de domnul primar Oprescu. (...) Cred ca trebuie sa aducem lucrurile pe taramul politic, pentru ca, la un moment dat, nu mai inteleg oamenii exact care sunt lucrurile. Tinand cont ca la noi, in Romania, oamenii au inceput sa nu mai aiba incredere in politicieni, eu cred ca politicienii care pot face proiecte trebuie sa-i aduca pe oameni inapoi la increderea pe care au avut-o, sa schimbam un pic lucrurile", a afirmat Marian Vanghelie.

"Imi doresc, alaturi de doamna ministru, sa construiesc cel mai mare cartier in Ghencea", a mai sustinut primarul sectorului 5.

Cei doi lideri politici au incercat sa arunce de cateva ori cu o minge de fotbal la cosul de baschet, in fata camerelor video, proba la care Vanghelie a avut mai multe dificultati decat Udrea, social-democratului scapandu-i, la un moment dat, si telefonul mobil din buzunar.

"Daca cu administratia ii iese mai bine decat cu jocul, eu zic ca este suficient. La baschet sunt profesionisti care se descurca, in administratie trebuie sa fie iarasi profesionisti, deci nu ne amestecam unii cu altii", a comentat Elena Udrea performanta sportiva a lui Marian Vanghelie.