Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca nu ii recomanda lui Victor Ponta sa candideze la presedintie, intrucat ar fi "prea devreme", transmite Mediafax.

Iliescu a evitat sa dea nume de posibili candidati la presedintie care sa aiba si succes, facand doar un portret-robot al unui eventual viitor presedinte: "un om care sa respecte Constitutia, sa respecte legile, sa fie in dialog cu institutiile statului, nu in razboi ca Basescu".

Intrebat daca i-ar recomanda presedintelui PSD, Victor Ponta, sa candideze la urmatoarele alegeri prezidentiale, Iliescu a raspuns: "Nu, e prea devreme".

Iliescu a mai afirmat, in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani" de la ProTV, ca Ponta "s-a grabit" cand a facut afirmatia ca PSD l-ar putea sprijini pe presedintele PNL, Crin Antonescu, la alegerile prezidentiale, in schimbul unui guvern PNL-PSD.

"S-a grabit si nimeni nu a cuplat la asa ceva (in BPN al PSD - n.r.). Dar nu asta este problema acum, acestea sunt teme periferice. Nominal vom gasi si candidatii pentru guvernare si pentru o eventuala grabire a alegerilor prezidentiale si pentru un candidat comun (al opozitiei - n.r.). Daca incepem cu nominalizari, gresim, torpilam pe fond ceea ce inseamna actiunea comuna a opozitiei", a mai spus Iliescu.