Presedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), Marian Sarbu, a declarat, sambata, la Botosani, ca salariile din sectorul bugetar ar putea reveni, in 2012, la nivelul celor din luna iunie a acestui an.

"Am stabilit un traseu, o foaie de parcurs in legatura cu revenirea salariilor dupa aceasta crestere cu 15%, care acopera in mare parte rata inflatiei, dar nu este o revenire la salariul de la 30 iunie 2010. Noi credem ca, la 1 ianuarie 2012, salariile pot reveni la acest nivel", a afirmat Sarbu, citat de Agerpres.

Totodata, liderul UNPR considera ca, la 1 ianuarie 2012, salariul minim pe economie va trebuie sa creasca la 750 de lei.

Marian Sarbu a criticat, de asemenea, aparatul din administratie, despre care sustine ca este foarte mare si are nevoie de o "revolutie".

"In aceasta perioada se joaca viitorul tarii, asa cum s-a jucat acum 20 de ani. Nu este vorba de o revolutie la cald, pentru ca revolutie la cald s-a facut acum 21 de ani. Este vorba de revolutia pe care noi trebuie sa o facem in birouri. Este nevoie de o modernizare a statului roman, pentru ca multi oameni, din pacate, traiesc pe spinarea lui, fara sa contribuie cu nimic. Multi dintre cei care se duc zilnic la munca grea finanteaza in mod indirect nemunca altor sute de mii sau chiar milioane de oameni. Si acest stat nu poate sa mai mearga asa", a afirmat Marian Sarbu.