Consilierul prezidential Eckstein Kovacs Peter a fost ales, vineri, drept candidatul pe care il va sustine organizatia UDMR Cluj pentru functia de presedinte al UDMR, anunta Agerpres.

La sedinta Consiliului Reprezentantilor Judeteni ai UDMR Cluj s-a votat care dintre cei doi candidati va fi sustinut de organizatia judeteana, deoarece sprijinul acesteia a fost solicitat atat de Eckstein Kovacs Peter, cat si de celalalt candidat anuntat pana acum, Kelemen Hunor.

"Am primit doua solicitari din partea celor doi candidati, ambii ne-au solicitat sprijinul si am supus la vot in mod democratic. In baza rezultatului votului, ii vom acorda sprijinul domnului Eckstein", a declarat presedintele UDMR Cluj, Laszlo Attila.

Eckstein Kovacs Peter considera ca e de bun augur faptul ca este primul care a obtinut sustinerea unei organizatii judetene si a spus ca principalul sau obiectiv este asigurarea reprezentarii parlamentare a UDMR.

"Este organizatia mea si este firesc sa fiu sustinut. A fost oaresce concurenta si pentru ca si domnul Kelemen este legat de Cluj. Este de bun augur ca prima organizatie care s-a pronuntat in privinta sprijinului m-a ales pe mine. Sloganul meu e ca se impune o schimbare. Principala noastra menire e sa asiguram prezenta parlamentara a comunitatii maghiare la viitoarele alegeri parlamentare", a subliniat Eckstein Kovacs Peter.

Pe 27 noiembrie, consilierul prezidential Eckstein Kovacs Peter, lider al platformei liberale din UDMR, si-a anuntat oficial candidatura sa la presedintia Uniunii in cadrul Adunarii generale a reprezentantilor judeteni ai UDMR Cluj.

"Mesajul meu este foarte clar: eu sunt alternativa, eu sunt schimbarea. Simt ca in comunitatea maghiara este o dorinta de schimbare, trendul pe care merge UDMR acum este unul ... nu de crestere, sa ma exprim mai elegant", afirma la acea data Eckstein Kovacs Peter.