Romania va avea probleme cu accesarea transelor daca nu va indeplini conditionalitatile din acordul cu FMI si CE, iar "planul B" ar fi imprumuturile de pe piata, "ceea ce nu este un lucru bun", a declarat, vineri, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu. "Este adevarat ca daca nu ne indeplinim conditionalitatile prevazute in acordul cu FMI si CE avem o problema cu primirea celor doua transe. "Planul B" ar fi sa ne imprumutam de pe piete, in alte conditii, ceea ce pentru Romania nu este un lucru bun", a afirmat Ialomitianu, citat de Mediafax.

Reactia vine dupa ce premierul Emil Boc a declarat, vineri, ca Guvernul dispune de un "plan B" in cazul Legii salarizarii, daca se "iese" din calendarul prevazut pentru adoptarea legii, urmare a suspendarii sedintei Parlamentului destinata citirii motiunii de cenzura.

El a declarat, la Parlament, ca iesirea din calendar poate afecta primirea urmatoarei transe din imprumutul contractat de la Fondul Monetar International (FMI), cu efecte negative asupra finantarii deficitului bugetar si implicit a salariilor si pensiilor.

Sedinta Parlamentului in care era programata citirea motiunii de cenzura pe Legea-cadru a salarizarii a fost suspendata de catre presedintele Senatului, Mircea Geoana, care a anuntat ca, in urma apelului nominal, sunt prezenti doar 225 de parlamentari, nefiind intrunit cvorumul.

Si premierul Emil Boc a declarat, vineri, la sediul MAI, ca Romania va avea nevoie de 5,7 miliarde de euro in 2011 pentru a-si finanta deficitul si a avertizat ca, in cazul in care tara noastra nu va fi parte a unui acord international, va fi nevoita sa imprumute de pe piata internationala ''la costuri foarte mari''.