Vice-presedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely, afirma, la RFI, ca nu va candida pentru postul de presedinte al Uniunii. Numele sau a fost vehiculat pentru aceasta functie, dupa ce Marko Bela a anuntat ca nu va mai candida pentru un nou mandat in fruntea UDMR.

Laszlo Borbely a precizat ca nu vor exista modificari spectaculoase in ceea ce priveste linia politica a UDMR iar Kelemen Hunor este "o alegere buna".

"Nu sunt interesat de aceasta functie. Consider ca putem avea o echipa buna la conducerea UDMR-ului. UDMR-ul va avea un presedinte, dar pe langa presedinte trebuie sa fie echipa care il ajuta si consider ca faptul ca a acceptat domnul Kelemen Hunor sa candideze e o varianta buna si acceptabila pentru UDMR, pentru urmatorii ani", a spus vicepresedintele formatiunii.

Borbely a adaugat ca va face parte din echipa lui Kelemen Hunor: "Vom putea impreuna sa ducem mai departe fraiele UDMR-ului, nemaivorbind de faptul ca domnul Marko Bela nu se retrage din politica, va fi aici cu noi".

"Deci, din acest punct de vedere, eu cred ca linia UDMR-ului si ceea ce a reprezentat pana acum va merge mai departe si din acest punct de vedere nu vor fi modificari spectaculoase, dar domnul deputat Kelemen Hunor cred ca-i o alegere buna si probabil ca vom face o echipa impreuna", a mai spus Laszlo Borbely.