Premierul Emil Boc a declarat vineri in cadrul videoconferintei cu prefectii ca potrivit unei analize recente realizata de 80 de experti din Europa, Romania devine tara cu cele mai bune perspective din Europa Centrala si de Est pentru urmatoarele 6 luni. Premierul a criticat insa dur opozitia: "cu cat Romania incepe sa reuseasca cu atat opozitia devine mai disperata; vreau sa stiti ca avem toate planurile pregatitie, si A si B, si nu stam la mana opozitiei". "In 2011 iesim din recesiune si mergem spre crestere economica", a continuat Emil Boc.

"Cu cat incepem sa reusim, cu atat opozitia devine mai disperata si trage cu gloante oarbe in toarte partile. Nu pot sa inteleg placerea sadica a PSD si in parte si a PNL ca Romania sa nu reuseasca, ca Romania sa iasa din Acordul cu FMI, ca Romania sa nu aiba in luna ianuarie bani de salarii si pensii, sa intre intr-o situatie dificila. E o placere sadica pe care nu pot sa o inteleg la PSD si PNL, nu pot sa inteleg atata iresponsabilitate din partea liderilor care conduc partidele de opozitie", a declarat Boc.

El a atras atentia ca tergiversarea procedurilor parlamentare poate afecta acordul cu institutiile financiare internationale, care au cerut un set de masuri legislative anti-criza.

"Evident ca iesirea din calendarul asumat poate afecta urmatoarea transa de la FMI si de aici incolo dificultati in finantarea deficitului bugetar, deficit care inseamna inclusiv salarii si pensii. Oricum Guvernul are si planul B pregatit in cazul in care acest lucru se intampla, dar nu pot sa inteleg aceasta placere sadica a opozitiei ca Romania sa intre in dificultate", a subliniat premierul.