Textul motiunii de cenzura introduse joi de opozitie dupa asumarea raspunderii Guvernului pe proiectul legii-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice urmeaza sa fie citit vineri in plenul Legislativului, scrie Agerpres.

Parlamentarii puterii sustin dezbaterea si votarea motiunii lunea viitoare in baza unei decizii luate de plen.

Pozitia acestora este contestata de opozitie, liderul grupului deputatilor PSD+PC, Mircea Dusa, afirmand ca nu s-a respectat regulamentul atunci cand s-a stabilit calendarul, deoarece motiunea nu fusese depusa, iar graficul dezbaterilor trebuie decis de Biroul Permanent si apoi aprobat de plen.

"S-a facut din nou un abuz. Vom veni maine (n.r. vineri), vom critica acest lucru si ne vom bate pe proceduri in sensul ca totusi trebuie respectat si regulamentul sedintelor comune, dar si regulamentul fiecarei Camere in parte", a declarat Dusa.

Proiectul legii-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, pe care Guvernul si-a asumat raspunderea, este, prin efectele pe care le produce, antisocial si antieconomic, sustin semnatarii motiunii de cenzura intitulate ''Legea salarizarii Guvernului iresponsabil''.

Autorii demersului antiguvernamental sustin ca noul act normativ reduce drastic veniturile salariatilor platiti din fonduri publice si puterea de cumparare a acestora, iar reducerea veniturilor a 1,29 milioane de salariati bugetari conduce la reducerea consumului, a productiei de bunuri si servicii si, in final, la adancirea crizei si la accentuarea descresterii economice in 2011 si in anii urmatori.

Opozitia considera ca obiectivul real al proiectului de lege este reducerea cheltuielilor cu salariile pentru personalul platit din fonduri publice.