​Alianta pentru o Romania Curata condamna atitudinea iresponsabila a acelor deputati care au ales sa formeze un zid de protectie in jurul Monicai Iacob-Ridzi, anchetata in acest moment de catre DNA in legatura cu organizarea evenimentelor prilejuite de ziua de 2 Mai, se precizeaza intr-un comunicat remis HotNews.ro. "O data in plus, Camera Deputatilor se substituie justitiei, ca si in cazul Nastase, si o aseaza pe doamna Iacob-Ridzi deasupra legii", sustine ARC.

"Decizia de a interzice perchezitia informatica este de neinteles in conditiile in care Camera Deputatilor a avizat anul trecut inceperea urmaririi penale impotriva deputatului PDL. Votul de marti blocheaza posibilitatea procurorilor de a aduna probele necesare in acest dosar si, practic, submineaza decizia anterioara a Parlamentului privind inceperea urmaririi penale.

O data in plus, Camera Deputatilor se substituie justitiei, ca si in cazul Nastase, si o aseaza pe doamna Iacob-Ridzi deasupra legii. Aceasta decizie va avea efecte catastrofale pentru Romania care este in continuare monitorizata de catre Comisia Europeana in ceea ce priveste justitia si lupta anticoruptie", se afirma in comunicatul Aliantei pentru o Romanie Curata.

Camera Deputatilor a respins marti cererile DNA de perchezitie si extinderea urmaririi penale in cazul fostului ministru Monica Iacob Ridzi acuzata de coruptie la nivel inalt. 110 deputati au votat impotriva cererii de perchezitie si 109 impotriva extinderii urmaririi penale. Liderul de grup al PDL, Mircea Toader a declarat ca le-a indicat colegilor de partid sa voteze in favoarea cererilor DNA. Dosarul Ridzi a fost blocat in Comisia Juridica condusa de Daniel Buda PDL timp de 10 luni. Traian Basescu cu patru ore inaintea votului le-a solicitat public membrilor PDL sa voteze pentru cererile DNA Ridzi inaintea votului: "Un vot pentru ar crea un precedent periculos".