Adrian Nastase condamna, intr-o postare pe blogul sau, afirmatiile facute in Financial Times de presedintele Traian Basescu, referitoare la PSD, spunand ca nu stie sa se poarte ca un sef de stat si ca este inadmisibil ca presedintele sa anunte intr-un interviu pentru o publicatie straina ca PSD este de vina pentru actuala criza economica.

Intr-un interviu pentru FT, Traian Basescu a declarat ca masurile populiste luate la presiunea social-democratilor in 2007-2008, de crestere a pensiilor si salariilor, reprezinta cauza pentru criza economica declansata in 2009.

"Partidul la conducere nu era de fapt cel de la guvernare; erau socialistii. Si au fortat toate aceste legi referitoare la probleme sociale si nu la dezvoltarea tarii", a afirmat seful statului.

Fostul premier il acuza pe Basescu de responsabilitate pentru ca se comporta ca lider de partid nu ca sef de stat.

"Este o conduita ireponsabila, care face Romania de ras, si care nu poate fi acceptabila. Dupa ce a facut tot ce a putut pentru a distruge echilibrul economic si social, dupa ce a taiat in acest an mai rau ca oriunde in Europa, dupa ce a mintit in repetate randuri in legatura cu criza, acum Traian Basescu se poarta iar ca si cum e cazut pe scaunul de la Cotroceni de doua zile. Cat timp va mai trece pana cand Basescu va accepta ca are principala vinovatie pentru ce se intampla cu tara noastra?" scrie Nastase.

Potrivit acestuia, "daca Traian Basescu nu stie sa fie presedintele tuturor romanilor in tara, mai bine n-ar mai iesi deloc din tara sa ne faca de ras in exterior".

"Acest mesaj este o imensa manipulare pe care o sustine Basescu in strainatate, unde transmite tuturor ca ei nu au nicio legatura cu tara pe care o conduc de atatia ani si ca vinovatia apartine tot partidelor din opozitie. Dupa sase ani de guvernari sustinute de Traian Basescu, conduse de oameni numiti de Traian Basescu, acum asistam din nou la o operatiune de 'spalare pe maini'. Si face asta cu un partid pe care continua sa il cheme la consultari!" afirma presedintele Consiliului National al PSD.

Nastase a anuntat ca PSD va trimite o reactie la Financial Times, "prin care sa reparam o parte din mizeria produsa de Traian Basescu".