Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, o critica dur intr-un interviu pentru Revista 22 pe Elena Udrea, sefa organizatiei Bucuresti, Elena Udrea despre care spune ca nu are credibilitate. In interviul intitulat "Loialitatea tacuta, critica sau abandonul. Eu am ales critica", Preda spune despre Udrea ca a "intrecut masura" si ca "a lipsit de la lectia modestiei".

"... Am remarcat ca in ultima vreme se cam grabeste cu declaratiile. Deunazi spunea ca nimeni nu-i poate cenzura ambitia de a fi premier sau presedinte, aratandu-se de fapt mahnita ca presedintele Basescu nu ii incurajeaza planurile de marire. Mi s-a parut ca a intrecut masura. Presedintele a sustinut ferm feminizarea personalului politic. Auzind-o, mi-am dat seama ca d-na Udrea a lipsit de la lectia modestiei. A uitat cam repede si ca in campania prezidentiala trecuta nu a putut aparea prea mult, ba nici nu a mai fost inclusa "provizoriu" in guvern, din cauza lipsei de credibilitate. Uneori imi lasa impresia ca e pe Titanic si cere un pahar cu sampanie. In ceea ce ma priveste, ce sa mai zic? Mi-a propus sa o secondez la PDL Bucuresti, iar dupa trei saptamani s-a raliat celor care voiau excluderea mea".

Despre o eventuala excludere a sa din partid, Preda spune: "Dintr-o excludere n-ar avea de castigat nimeni. Nici PDL, nici eu insumi. Nu trebuie sa fim nici orbi, dar nici crispati. PDL a depasit faza de acomodare cu voci noi si critice. Uitati-va ca au inceput sa ne propuna pozitii in ierarhia organizatiei. Pe de alta parte, sa vedem esentialul: nu exista o miscare reformista comparabila la PSD sau la PNL. Sunt cu ani-lumina in urma PDL".