Presedintele Traian Basescu a invitat partidele din opozitie, luni, de la ora 17.00, la consultari la Palatul Cotroceni, au afirmat surse oficiale, citate de Agerpres. Potrivit surselor citate, invitatia a fost facuta "in mod exceptional", avand in vedere importanta temelor pe care presedintele doreste sa le discute cu partidele parlamentare.

UPDATE 4 (ora 17:15): "Dialogul era necesar si va asigur ca eram dispus sa il fac si in alte conditii decat la Cotroceni, pentru ca problemele care trebuie discutate tin si de opozitie. Este vorba despre persepectivele economice pentru 2011, prioritati legislative si aderarea la spatiul Schengen", a afirmat Traian Basescu, in debutul intalnirii cu reprezentantii PSD.

"Cred ca una din marile dezbateri in Romania, la anul, ar trebui sa fie legata de statul social si cum mai poate fi el salvat", a afirmat presedintele, dupa ce afirmatiile sale pe aceasta tema de saptamana trecuta au fost readuse in discutie de liderul PSD Victor Ponta.

Liderul PSD i-a dat asigurari sefului statului de "tot sprijinul" in problema aderarii la spatiul Schengen.

UPDATE 3 (ora 16.40) PSD participa la consultarile de la Cotroceni

Presedintele PSD, Victor Ponta, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, si vicepresedintele formatiunii Constantin Nita vor participa luni la consultarile de la Palatul Cotroceni, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan.

Liderul social-democrat Victor Ponta anuntase anterior ca PSD va decide daca va participa la consultarile de la Palatul Cotroceni dupa discutiile pe care le va purta, luni dupa-amiaza, cu conducerea PNL si PC, in baza mandatului acordat de conducerea social-democratilor pentru construirea unui pact de necolaborare cu presedintele Basescu, Guvernul Boc si PDL.

"Dupa aceasta discutie vom anunta decizia privind consultarile de la Cotroceni", a spus Ponta, care a adaugat ca invitatia presedintelui Basescu a fost trimisa in cursul diminetii, un fapt mai putin obisnuit pentru o discutie programata in aceeasi zi.

UPDATE 2 - Conservatorii nu vor raspunde invitatiei presedintelui Traian Basescu adresata partidelor din opozitie de a participa la o runda de consultari politice la Palatul Cotroceni, a afirmat, luni, presedintele PC, Daniel Constantin.

Potrivit acestuia, conservatorii nu vor participa la consultari, chiar daca Traian Basescu "a reinoit invitatia pentru ora 17.00".

UPDATE - Presedintele PNL, Crin Antonescu, a refuzat si cea de-a doua invitatie adresata de presedintele Basescu partidelor din opozitie.

Potrivit acestuia, nu are importanta ora la care au loc consultarile sau ce partid este invitat, precizand ca motivul pentru care liberalii nu vin la aceste consultari este legat de "insusi persoana presedintelui Traian Basescu".

Antonescu l-a sfatuit ironic pe Traian Basescu sa nu incerce sa-l invite nici la ora 19.00 nici la ora 21.00, subliniind inca odata ca nu ora este problema.