Conducerea PSD a primit un mandat din partea Biroului Permanent National al formatiunii, de a propune la intalnirea de luni, de la ora 14.30, cu PNL si PC, in mod clar si asumat, un pact de necolaborare "sub nicio forma" cu Traian Basescu, cu guvernul Boc si cu PDL, dar si un mandat de a deschide discutii concrete pentru realizarea unei "opozitii unite si a unei gandiri pentru a salva Romania din situatia in care se afla", relateaza Agerpres.

"O sa va cer in mod formal un mandat pentru ca astazi (luni - n.r.) la ora 14.30, cu o delegatie din care, alaturi de mine, va face parte secretarul general, Liviu Dragnea si presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, sa participam la o discutie extrem de serioasa si concreta cu partenerii din opozitie, PNL si PC. Doresc din partea dv. de a propune (PNL si PC, n.r.), in mod clar si asumat, un pact de necolaborare sub nicio forma cu Traian Basescu, cu guvernul Boc si cu PDL si un mandat din partea dv. de a deschide discutii concrete pentru realizarea unei opozitii unite si unei gandiri politice pentru a salva Romania din situatia in care se afla", a afirmat Ponta, la inceputul sedintei BPN al PSD.

El a sustinut ca acest mandat reprezinta "un semnal pe care il asteapta si colegii de la PNL si cei de la PC".

Propunerea, lansata de presedintele PSD, a primit un vot favorabil din partea colegilor din conducerea formatiunii.

Liderul PSD a mai spus ca pe ordinea de zi a BPN se mai afla stabilirea pozitiei social-democratilor fata de Legea bugetului de stat, Legea salarizarii, Legea Educatiei, dar si Ordonanta 50.