Premierul Boc a declarat, la ProTV, ca este convins, dupa aproape doi ani de la preluarea mandatului, ca a facut ce trebuia pentru a evita colapsul economic al tarii, chiar daca si-ar fi dorit sa faca si "lucruri mai placute", si ca nu a putut decide mai multe ajustari cat timp PSD a fost in Guvern.

Alte declaratii ale premierului, citate de Mediafax:

- Pentru anul 2011, in sectorul bugetar se are in vedere o recuperare din pierderea salariala cu 15%. Va fi o crestere cu 15% de la 1 ianuarie pentru toti bugetarii.

- Jeffrey Franks a spus ca prin masurile structurale pe care le-a luat, Romania are mai multa stabilitate decat alte tari din zona euro.

- Marirea TVA-ului nu a fost obiectivul Guvernului. N-a fost o placere pentru mine, dar a fost o necesitate determinata de decizia Curtii Constitutionale.

- Cand am ajuns la guvernare Romania avea 1,397,000 de bugetari. Astazi are 1,291,000 de bugetari. O parte dintre ei au fost absorbiti de piata privata, o parte sunt in cresterea ratei somajului.

- Nimeni nu poate fi suparat pe oameni ca sunt revoltati. Eu ii inteleg pe oameni. Oamenii vad ca salariul a fost diminuat si eu ii inteleg, dar am obligatia sa fac ceea ce trebuie, adica sa tai acolo unde sunt privilegii, sa corectez.

- N-as vrea sa se creada ca am luat aceste masuri cu placere. Pur si simplu facem asta ca sa salvam o tara. Chiar daca sunt dureroase pe termen scurt, din 2011 rezultatele vor incepe sa apara.

- Daca noi am fi continuat politicile din 2008, Romania ar fi avut in 2009 un deficit de cel putin 12%. Daca doream sa avem stabilitate, nu aveam alta solutie. Atata vreme cat am avut la guvernare PSD, nu am avut ce face mai mult.

- Legea pensiilor este in vigoare icepand cu luna iulie, iar pensiile speciale nu se mai platesc la valoarea dinainte. Pensiile de lux au disparut in Romania.

- Romania nu este o insula izolata care a avut probleme economice. Si Marea Britanie are probleme economice. Aceasta criza economica a lovit practic toate tarile, cu mici exceptii. Criza in Romania a ajuns mai tarziu si iesirea din criza va fi mai tarziu. Nu a existat in Europa o tara mai putin pregatita sa faca fata crizei decat Romania.

- Am convingerea ca am facut ceea ce trebuie, chiar daca as fi dorit sa fac lucuri mai placute. In acest moment sunt multumit ca am evitat colapsul economic, ca am stabilizat economia si am creat premizele unei cresteri economice in 2011.￯