Aproximativ 50 de sindicalisti s-au adunat, sambata dimineata, in parcul din fata Palatului Culturii din Targu Mures, unde se desfasoara sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali ai UDMR, cerand iesirea de la guvernare a Uniunii. Protestatarii poarta pancarte pe care scrie, in limbile romana si maghiara, "Ati sacrificat romani si maghiari deopotriva", "Iesiti din monstruoasa coalitie", "Vicepremier = vicevinovat", potrivit Mediafax.

Participantii la pichet au strigat "Hotii", "Ticalosii", "Mincinosii", "Demisia" si i-au cerut vicepremierului Marko Bela sa vina sa discute cu ei.

Marko Bela nu a iesit deocamdata din cladire sa discute cu protestatarii, in conditiile in care, la ora 9:00, a inceput masa rotunda de mediere care precede sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali.

"Eu am venit la sedinta CRU, daca sindicalistii au de transmis o petitie o vom primi", a raspuns Marko Bela, intrebat daca va merge sa discute cu protestatarii.

In schimb, ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a fost huiduit de protestatari, care i-au reprosat ca "a distrus sanatatea", la sosirea la sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali.

Sedinta CRU ai UDMR care era programata sa inceapa la ora 10.00, insa s-a deschis cu jumatate de ora mai tarziu, dupa adunarea unui numar suficient de membri pentru a exista cvorum.

Presedintele UDMR, Marko Bela, care conduce Uniunea maghiara din anul 1993, este asteptat sa anunte, sambata, la sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali, daca va mai candida pentru aceasta functie la Congresul din februarie 2011.