Presedintele Senatului, Mircea Geoana, precizeaza, vineri, pe blogul personal, ca nu pleaca din Partidul Social Democrat pentru a se inscrie in Partidul Conservator sau in vreo alta formatiune politica.

"Pentru ca in ultima vreme s-au spus prea multe minciuni despre mine, mult mai multe decat ar fi fost vreodata cazul, vreau sa lamuresc odata pentru totdeauna, public, asumand ceea ce spun, marota plecarii mele din PSD: Nu plec din PSD, nici pentru a ma inscrie in Partidul Conservator, nici pentru a ma inscrie intr-o alta constructie formata de PC si PNL. Nu plec din partidul al carui membru sunt vreme de aproape zece ani. Nu plec din partidul pe care l-am condus vreme de cinci ani si pentru care am adus anul trecut 5,2 milioane de voturi. In calitate de presedinte al PSD am purtat sase campanii electorale. Cum isi poate imagina cineva zdravan la cap ca as parasi partidul?! Sunt si voi ramane un om de stanga. Am in PSD prea multi colegi, prieteni, oameni pe care ii admir si pe care ii respect. Nu ascund ca am dezamagirile mele, dar acestea nu pot umbri obligatia de a servi interesele celor care isi pun sperantele in Stanga romaneasca", precizeaza fostul presedinte al PSD.

Astfel de zvonuri au aparut si in 2005, cand dl Iliescu a creat Clubul de la Bucuresti, sau in 2006, cand dl Nastase se zvonea ca ar pleca la acelasi PC. Ele au reaparut si in cazul meu la lansarea Comitetului National pentru Dezvoltare si au fost amplificate de unele tensiuni reale sau imaginare din partid, intretinute de cei care lucreaza impotriva intereselor PSD.

Nu plec din PSD. Dimpotriva, imi doresc mai mult ca niciodata sa vad cum PSD redevine principalul partid de pe scena politica romaneasca, imi doresc mai mult ca niciodata sa castigam fara drept de apel alegerile, pentru ca Romania nu mai poate rezista mult sub asaltul portocaliu. Imi doresc mai mult ca niciodata ca PSD sa fie un partid puternic, o alternativa adevarata, sa fie partidul care sa aduca raspunsurile ideologice si solutiile care sunt asteptate de la noi. Mai mult, asa cum am mai declarat, voi contribui cu toata forta si influenta mea la constructia unei Opozitii unite care sa puna capat monstruosului regim Basescu - Boc, pentru ca romanii merita o sansa la o viata decenta.

Si nu imi doresc toate astea pentru Mircea Geoana. Imi doresc asta pentru zecile de milioane de romani care ne-au votat de-a lungul anilor.

Reactia vine dupa ce HotNews.ro a scris ca Mircea Geoana ii santajeaza pe social-democrati cu inscrierea in partidul lui Dan Voiculescu.