Zeci de membri ai Aliantei Europensionarilor din Romania au pichetat vineri sediul PDL Galati, protestul luand o alta turnura in momentul in care avocata Domnica Toader, sotia liderului de grup al deputatilor PDL si presedinte al PDL Galati, Mircea Toader, i-a amenintat pe pensionari ca ii da in judecata daca mai profereaza injurii si calomnii la adresa sotului sau, potrivit Agerpres.

Domnica Toader a fost deranjata de faptul ca, in fiecare vineri, pensionarii protesteaza in fata sediului PDL Galati si adreseaza injurii la adresa sotului sau. In incercarea de a pune capat acestei situatii, sotia deputatului PDL a venit in mijlocul protestatarilor, pe care i-a amenintat ca ii va chema in instanta pentru insulta si calomnie.

Pensionarii au ripostat si a fost nevoie de interventia jandarmilor pentru a calma spiritele. Incidentul a luat sfarsit cand avocata a parasit sediul partidului, iar o delegatie a protestatarilor a fost invitata la discutii cu liderul organizatiei judetene PDL pentru a-si prezenta revendicarile. In semn de protest, pensionarii i-au oferit presedintelui PDL Galati, deputatul Mircea Toader, o mamaliga: ''Vin sarbatorile si ii vom da o mamaliga domnului Toader in loc de cozonac, pentru ca nu avem bani'', a spus Cristea Toader, liderul Aliantei Europensionarilor din Romania.

Principala nemultumire a pensionarilor este masura anuntata de Guvern privind contributia la bugetul de sanatate cu 5,5 la suta in cazul celor cu venituri mai mari de 740 lei. Din acest motiv, pensionarii galateni au decis sa picheteze in fiecare vineri, pana la Craciun, sediul PDL Galati.