Victor Ponta a respins acuzatiile potrivit carora ar fi facut lobby la Bruxelles impotriva aderarii Romaniei la Schengen in martie 2011. "E mai mult decat o minciuna, este chiar o prostie!", a declarat presedintele PSD intr-un interviu pentru RFI. Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a afirmat miercuri ca Ponta trebuie sa raspunda in fata unei Comisii parlamentare de ancheta "pentru actiunile politice de la nivelul Parlamentului European, impotriva aderarii Romaniei la spatiul Schengen".

Victor PontaFoto: Agerpres

E mai mult decat o minciuna, este chiar o prostie! PSD-ul, prin toti reprezentantii nostri am facut tot ce tine de noi ca sa indeplinim conditiile pentru Spatiul Schengen, grupul socialist, din care noi facem parte a votat in Parlamentul European. In acest moment, aderarii noastre la Spatiul Schengen i se opun doua Guverne de dreapta, domnul Sarkozy si Guvernul Olandei, aflate in aceeasi familie politica cu cei de la PDL. Recunosc sincer ca acest joc, aceasta minciuna evidenta, demonstrata a pedelistilor e extrem de infantila", a declarat presedintele PSD.

"Le-am transmis socialistilor europeni ca PSD a participat in Parlament la adoptarea tuturor legilor privind aderarea la Spatiul Schengen, ca tot ceea ce tine de noi este facut si daca exista vreo nemultumire la nivel tehnic, trebuie discutat cu Guvernul actual", a spus Victor Ponta.

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a afirmat miercuri ca Ponta trebuie sa raspunda in fata unei Comisii parlamentare de ancheta "pentru actiunile politice de la nivelul Parlamentului European, impotriva aderarii Romaniei la spatiul Schengen". Intr-un comunicat remis HotNews.ro, Turcan a declarat: "Voi solicita PDL sa infiinteze de urgenta o Comisie de ancheta pentru ca atacurile impotriva intereselor Romaniei sa fie sanctionate".

In urma cu cateva zile, Turcan a sustinut ca ar exista dovezi potrivit carora liderul PSD, Victor Ponta, ar fi facut demersuri la nivelul Parlamentului European pentru ca aderarea Romaniei la spatiul Schengen sa fie amanata.