Da, coalitia de la putere se schimba, anticoruptia insa ramane prin opozitie, atunci cand nu e pe nicaieri. Deputatii din Comisia Juridica au respins ieri cererile DNA de extindere a urmaririi penale si de perchezitie in cazul Ridzi. Nu stim exact care membru al Comisiei cum a votat, pentru ca dezbaterile au fost secrete, prin decizia tuturor membrilor cu exceptia celor de la PNL, scrie Doc pe blogul sau.

Dl Mate Andras de la UDMR a propus secretizarea:

"Sunt informatii cu caracter secret de natura personala. Nu putem sa le facem publice pentru ca am dauna anchetei procurorilor. De aceea cer sa dezbatem in sedinta secreta".

...ocazie cu care primeste un bilet de papagal. De dragul de a nu dauna anchetei procurorilor se secretizeaza sedinta in urma careia se da un aviz negativ - aviz care, confirmat de plen, ar bloca ancheta procurorilor. Asta dincolo de ridicolul pretentiei, dna Ridzi e acuzata de infractiuni de coruptie, ce anume e "de natura personala" in dosar? Excesul de intimitate cu banul public nu e protejat de vreun drept al omului.

Un bilet de papagal primeste si domnul Buda (PD-L), presedintele Comisiei Juridice. Dincolo de votul pentru secretizare, domnul Buda este responsabil de tergiversarea vreme de luni de zile a dezbaterii acestui dosar cu justificari hilare: comisia a fost foarte ocupata cu alte chestii. S-a demonstrat ieri ca au avut nevoie de cateva ore si s-a rezolvat.

Un bilet de papagal il impart frateste cei de la PSD si de la PD-L. Partidul domnului Ponta a scos dupa vot un comunicat in care deplange votul din comisie si efectele pe care le-ar putea avea. Il deplange cu lacrimi mari, de crocodil, si ei au votat pentru secretizarea dezbaterilor. Si cei de la PD-L au votat, dupa ce erau marii campioni ai dezbaterii publice atunci cand a fost vorba de votul pentru dosarele lui Adrian Nastase.

Doar cei de la PNL au avut o pozitie corecta, sustinand dezbaterea si votul public. Le-as cere doar sa isi aminteasca motivul pentru care aceasta cerere se dezbate in parlament, si nu poate fi aruncata in curtea domnului Basescu.

In fine, vorbim doar de votul din Comisie, pentru un aviz consultativ. Plenul Camerei este cel care va lua decizia finala. Sa vedem daca si acolo anticoruptia e in opozite.

Comenteaza pe blogul Inventarul stricaciunilor politice.