Conducerea PSD a convocat, pentru miercuri, la Sinaia, o sedinta restransa a Biroului Permanent, la care nu au fost chemati toti vicepresedintii. Surse din partid, citate de Mediafax, au declarat ca se va incerca conturarea unui curent pentru suspendarea lui Mircea Geoana din partid.

Sursele respective au mentionat ca principalul subiect va fi legat de Mircea Geoana, dupa ce acesta a postat pe blog declaratii despre campania prezidentiala si Victor Ponta, urmate de o scrisoare deschisa a mai multor parlamentari in care fostul presedinte este avertizat sa nu mai atace conducerea partidului.

Ponta ar urmari, la BPN de miercuri, identificarea unui curent majoritar in BPN pentru a forta un vot, la o sedinta oficiala, pentru sanctionarea lui Geoana, scrisoarea deschisa trimisa marti fiind un pretext pentru ridicarea subiectului in discutie.

Potrivit Statutului, Geoana poate fi sanctionat cu suspendarea din functie pe timp limitat (articolul 11, alineat 3) ceea ce nu atrage de drept retragerea sprijinului politic pentru functia de presedinte al Senatului, sanctiune prevazuta separat, la alineatul 4.

Fostul presedinte al PSD Mircea Geoana a sustinut, intr-o declaratie filmata si postata, luni, pe blogul personal, ca a fost sfatuit de Victor Ponta, la dezbaterea avuta cu Traian Basescu inaintea ultimului tur al prezidentialelor din 2009, sa spuna ca a fost acasa, la nevasta, in cazul unei intrebari despre vizita facuta la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu.