UNPR considera ca dreptul la concediul de doi ani pentru cresterea si ingrijirea copilului ar trebui sa ramana neschimbat, a declarat luni, presedintele UNPR, Marian Sarbu, dupa intalnirea cu membrii Cabinetului Boc. Si Kelemen Hunor (UDMR) a declarat ca Uniunea doreste ca perioada sa ramana aceeasi, dar ca se mai poate discuta asupra plafonului maxim.

"Cel mai bine ar fi sa nu se schimbe nimic. Numai ca nevoia de a ne situa intr-un deficit de 4,4% impune niste diminuari in zona asistentei sociale (...) Trebuie sa discutam rational cu banii pe care ii are Ministerul Muncii pentru asistenta sociala. Ceea ce mi se pare pozitiv in discutia de azi este ca pe celelalte domenii de asistenta sociala nu vor aparea diminuari", a declarat Marian Sarbu.

El a subliniat ca UNPR ar dori mentinerea duratei de doi ani, chiar daca in ceea ce priveste cuantumul "se mai poate discuta".

Atat Ialomitianu, cat si ministrul Muncii, Ioan Botis, au facut doar scurte declaratii, sustinand ca au facut o informare asupra situatiei bugetului, decizia apartinand "grupului parlamentar".

Coalitia de guvernare a hotarat, in sedinta de duminica seara, de la Palatul Victoria, pastrarea concediului maternal la doi ani si indemnizatia minima de 600 de lei. Luni, Guvernul urmeaza sa ia o decizie finala si asupra cuantumului indemnizatiei maximale.

O parte dintre ministrii Cabinetului Boc au programate pentru luni o serie de intalniri cu grupurile parlamentare ale partidelor din coalitia de guvernare pentru a discuta pe marginea proiectului de buget pe 2011 si a modificarilor preconizate ale legislatiei privind concediul maternal.

Ministrii Daniel Funeriu - al Educatiei, Anca Boagiu - al Transporturilor, Gheorghe Ialomitianu - al Finantelor, Ioan Botis - al Muncii si Cseke Attila - al Sanatatii au discutat cu grupul parlamentar al independentilor incepand cu orele 13,00, in jurul orei 14,00 era programata intalnirea si cu grupurile UDMR, pentru ora 15,00 cea cu deputatii minoritatilor nationale, iar de la ora 18,00 va avea loc intalnirea cu grupurile reunite ale PDL.