Mariana Campeanu (PNL), fost ministru al Muncii, a castigat alegerile partiale pentru Camera Deputatilor in Colegiul nr. 3 din Hunedoara, cu 8.738 de voturi din cele 25.069 voturi valabil exprimate, a anuntat, luni dimineata, Biroul Electoral Judetean Hunedoara, potrivit Mediafax.

Mariana CampeanuFoto: AGERPRES

Potrivit rerezentantilor BEJ Hunedoara, pe locul doi s-a situat candidatul PDL, Daniel Raducanu, care a adunat 7.339 voturi. Cei doi au fost urmati de reprezentantul PSD-PC, Liliana Tolas, cu 5.218 voturi, si de independentul Nicolae Timis, care a obtinut 2.683 din voturile valabil exprimate. Ceilalti patru candidati au obtinut fiecare mai putin de 500 de voturi.

Dintre cei 53.222 alegatori cu drept de vot inscrisi pe listele electorale pentru Colegiul nr. 3 Huendoara s-au prezentat la urne 25.763, iar alti 569 au votat pe liste speciale. 126 de hunedoreni au votat in urna mobila, iar 613 voturi au fost nule, in timp ce 71 dintre buletinele de vot au fost introduse in urne fara sa fie stampilate.

Alegerile din Colegiul nr. 3 pentru Camera Deputatilor in judetul Hunedoara au fost supravegheate de o echipa a Serviciului de Transmisiuni Speciale, coordonata de catre seful acestuia, generalul Marcel Opris, fiind folosit, in premiera, in alta parte decat in Capitala, un soft care sa impiedice votul multiplu.

Cei opt candidati au fost, in ordinea de pe buletinele de vot, Mariana Campeanu (PNL), Fulop Bela (UDMR), Daniel Raducanu (PDL), Liliana Tolas (Alianta Politica PSD + PC), Iosif-Emil Danci (PNTCD), Mircea Paraian (PNGCD) si independetii Nicolae Timis si Remus Cernea.