Presedintele Traian Basescu va participa in perioada 01-02 decembrie, la Summit-ul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), care va avea loc la Astana, Republica Kazahstan, tara ce detine presedintia in exercitiu a organizatiei in acest an, informeaza Administratia Prezidentiala.

Printre subiectele de pe agenda OSCE care vor fi dezbatute la reuniunea la nivel inalt de la Astana se afla: conflictele inghetate, sporirea rolului Organizatiei in gestionarea noilor riscuri si amenintari la adresa securitatii, consolidarea proceselor democratice si promovarea si respectarea drepturilor omului.

De asemenea, la Summit se asteapta lansarea unei noi viziuni privind rolul si activitatea OSCE, care sa acopere dimensiunile: politico-militara, economica si de mediu, respectiv umana.

Potrivit Agerpres, presedintele Traian Basescu a sosit, marti, in capitala Kazahstanului, unde va participa la Summitul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), care se desfasoara miercuri si joi.

Seful statului roman este insotit la Astana de ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, si de ambasadorul american la Bucuresti, Mark Gitenstein.