Ministrul Elena Udrea declara, intr-o postare pe blog, ca nu este surprinsa de respingerea de catre Judecatoria Sectorului 5 a cererii sale de chemare in instanta a Olgutei Vasilescu, subliniind ca practica judiciara actuala arata ca judecatorii "nu dau doi bani" pe concepte ca onoare si imagine.

"Degradarea spatiului public este cauzata, in mare masura, de o intelegere gresita de catre Justitie a rolului si atributiilor pe care ea insasi le are in ceea ce priveste garantarea dreptului persoanelor la onoare, demnitate, imagine publica", scrie Udrea intr-o postare intitulata "Lipsa de justitie".

Potrivit Elenei Udrea, s-a ajuns in situatia in care oricine poate afirma orice minciuna despre altcineva si lucrul acesta sa fie considerat firesc, lipsit de importanta, justificat cu argumente de genul "se cearta intre ei".

"Practica judiciara actuala arata ca judecatorii nu dau doi bani pe concepte ca onoare, demnitate si imagine, drepturi fundamentale ale omului, garantate de Constitutie. Inca o data am motive sa fiu de acord cu cei care spun ca raul din societatea romaneasca actuala vine, in primul rand, din lipsa de justitie", conchide ministrul.

Judecatoria Sectorului 5 a respins cererea Elenei Udrea de chemare in judecata a Olgutei Vasilescu si de obligare a acesteia din urma la plata a 100.000 de lei cu titlu de despagubiri civile pentru prejudicii morale aduse ministrului Turismului.

Hotararea Judecatoriei Sectorului 5 poate fi atacata cu recurs la Tribunalul Bucuresti.